Grondwettelijk Hof verwerpt beroep van N-VA tegen federale regeling artsenquota

Minister van Volksgezondheid Vandenbroucke. Photonews

Uncategorized

VUB onderzoekt klacht over toxisch leiderschap psychologieprofessor

Simon Segers

De Vrije Universiteit Brussel start een intern onderzoek naar Elke Van Hoof, een professor psychologie gespecialiseerd in burn-out en stress. De academica wordt ervan beschuldigd een schadelijke werkomgeving te creëren.

In september vorig jaar stapte Van Hoofs voltallige team van zeven medewerkers gezamenlijk op en dienden zij een klacht in wegens toxisch leiderschap. Naast klachten over extreme werkdruk, rezen ook vragen omtrent de onderzoeken en bijhorende financiering van de professor. Van Hoof zal binnenkort wel op gesprek gevraagd worden bij de rector van de VUB om de situatie uit te klaren.

Niet voor het eerst

De psychologe was eerst aan de UHAsselt actief als academica, waar destijds eveneens gecommuniceerd werd dat haar werkmethodes het welzijn van de medewerkers in het gedrang bracht. “Er waren gevallen op het randje van intimidatie. Dat waren signalen die ik kreeg”, verklaarde de toenmalige voorzitter van de vakgroep waar Van Hoof actief was. Volgens de rector van de UHasselt werd besloten om het contract niet te verlengen omwille van de negatieve feedback over haar persoon, hoewel er van officiële klachten nooit sprake is geweest.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

3 gedachten over “VUB onderzoekt klacht over toxisch leiderschap psychologieprofessor”

  1. “Toxisch” leiderschap is een emotie. Een emotie van losers en klaplopers die zelf niet willen leiden en denken hun emoties belangrijker zijn dan de bereikte resultaten waarvoor ze aangenomen zijn. Op die manier is elk leiderschap vergif en word je nooit beter. Dat soort werknemers zijn op zoek naar chaos, stellen zich vragen bij elke maatregel en laat ons eerlijk zijn, die meiden die voor haar werkten dachten dat ze zelf mee slachtoffer konden spelen op hun eigen werk omdat hun cliënten te hard werkten en dat daarom hun werkgever extra lazy werknemers tolereert. De laatste jaren hebben vrouwen werk en onderwijs gereduceerd naar een workshop voor deugdoenderij en allerhande creatieve rolspelletjes met elke dag nieuw bedachte regeltjes die commercie en economie onmogelijk maken. Get to work slappelingen.

Plaats een reactie

Delen