Jules Gheude - Foto: Stijn Derudder

Uncategorized

“Als er geen federale regering gevormd kan worden, dan krijgen we een land dat niet meer bestaat”, vertelt Jules Gheude

Stijn Derudder

In het kader van ons communautaire dossier ‘institutionele zaken’ praatten we met Jules Gheude. De ondertussen 76-jarige Waalse columnist is oud-medewerker en biograaf van de Waalse voormalige federale minister François Perin. Gheude publiceerde meerdere essays en boeken over de Belgische communautaire kwestie.

We hebben het met hem over de toekomst van België, of eerder over het testament volgens hem, en het rattachisme. Bekijk hieronder de video en lees ons interview met hem in ’t Pallieterke.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Stijn Derudder (°1980, Gent) is getrouwd, vader van 3 kinderen en is hoofdredacteur van 't Pallieterke

5 gedachten over ““Als er geen federale regering gevormd kan worden, dan krijgen we een land dat niet meer bestaat”, vertelt Jules Gheude”

  1. Vivaldi II zal na de opstapeling van blunders onmogelijk worden, het zou politieke zelfmoord zijn. De socialisten komen mogelijk in een storm terecht en de andere partijen glijden weg in het drijfzand van hun onkunde. Dan blijft er niet veel meer over. De Franstaligen willen niet met VB en met NVA alleen eventueel aangevuld met andere partijen is dodelijk voor de NVA. Het wordt inderdaad heel moeilijk deze keer.

  2. In heel het Belgische hell hole discours, mis ik steeds, opnieuw, de anti Vlaamse, criminele, totalitaire macht van de Belgische monarchie. De Fluppe, samen met zijn addergebroed, zijn dé grootste hinderpaal naar een welvarend Vlaanderen én Wallonië (zonder de PS Coburg holkruipers).

  3. Wie van de 150 Wetstraat- Eurograaiers is bereid afstand te doen van zijn Belgische dotaties? Vlaamse politici hebben in het verleden ruimschoots het momentum gekregen om de controle over de Belgische staat te verwerven ten tijde van het Unitarisme. Helaas waren ze te dom en/of te bekrompen om die opportuniteit te benutten. Anno 2023 zijn ze gedoemd om aan de leiband van Georges-Louis Bouchez en Paul Magnette te lopen. Zie Alexander De Croo, de keizer koster zonder kleren.

  4. Wordt Vlaanderen met N-VA dan beter bestuurd? 70 000 bef (1800 euro) onroerende voorheffing betalen voor een bescheiden woning.Kan iemand eens een oplijsting maken van directe en indirecte Vlaamse belastingen? Nul Vlaamse democratische instellingen. Nul inspraak en tranparantie op Vlaamse en lokaal bestuursniveau. Jambon en De Croo, N-VA en OVLD twee knoeiers. Vlaamse politiek van het hetzelfde bedje ziek als de Belgische. Zes staatshervormingen die de politiek rijker maakten en de burger meer belastingen laten afdokken. Neen, meneer Gheude, politici zul je off the record niet horen klagen. Zij gaan het gouden kalf (belastingbetaler) België nooit loslaten. Overigens waar ga je bekwame politici vinden in ons apenland die een gesplitst land wel degelijk zouden (kunnen) besturen. Zes staatshervormingen, zes maal gebuisd. Il faut le faire !

Plaats een reactie

Delen