Remco Evenepoel (Photo News)

Uncategorized

Belgisch duel in Ronde van Zwitserland

PAL

De 86ste Ronde van Zwitserland zal door menig Belgisch wielerfan ongetwijfeld met de nodige aandacht worden gevolgd. De meerdaagse rittenkoers, die wordt beslecht van 11 tot 18 juni, belooft immers een duel te worden tussen Remco Evenepoel en Wout Van Aert.

De Ronde van Zwitserland start op 11 juni met een individuele tijdrit van net geen 13 km rond Einsiedeln. Naast Van Aert en Evenepoel zullen ook andere smaakmakers zoals Thomas Pidcock, Filippo Ganna, Egan Bernal, Juan Ayuso en Cian Uijtdebroeks aan de start staan.

Evenepoel komt voor het eerst weer in actie sinds hij als drager van de roze trui de Giro moest verlaten na een positieve coronatest. Na de Ronde van Zwitserland neemt hij deel aan het Belgisch Kampioenschap (BK) tijdrijden op 22 juni en het BK op de weg op 25 juni. Dat maakte hij vorige week bekend op Twitter. Daarna gaat de wereldkampioen met zijn ploeg Soudal-Quick Step op hoogtestage in Val di Fasso.

Voor Van Aert maakt de meerdaagse rittenkoers, waaraan hij voor het eerst in zijn carrière deelneemt, deel uit van zijn voorbereiding op de Tour de France. Het is zijn eerste wedstrijd sinds zijn onfortuinlijke derde plaats in Parijs-Roubaix op 9 april. Tijdens De Hel van het Noorden reed Van Aert lek tijdens zijn ontsnapping op Carrefour de l’Arbre, waardoor hij de overwinning aan de Nederlander Mathieu van der Poel moest laten.

Dauphiné

Van Aert vergezelt Tourwinnaar en ploeggenoot Jonas Vingegaard dus niet in het Critérium du Dauphiné tijdens diens voorbereiding op de Tour de France. Vingegaard trok zondag sterk de sprint aan voor Christophe Laporte (Jumbo-Visma) en loodste hem zo naar winst in de openingsetappe en de gele trui.

In de tweede rit kon Julian Alaphilippe (Soudal-Quick Step) zich voor het eerst sinds lang nog eens tonen. Hij leek met zijn zegegebaar iedereen tot rust aan te manen. Het Critérium du Dauphiné eindigt komende zondag met een bergetappe tussen Le Pont-de-Claix en La Bastille in Grenoble.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




1 gedachte over “Belgisch duel in Ronde van Zwitserland”

  1. ritten boven de 180 km kan WvA niet aan,klimmen als zijn ploeg reguleert kan hij aan,er wordt veel te veel stampij gemaakt rond WvA.Mathieu is een renner die net als zijn pépé zeer sterk is en eenvoudig,het tegenovergestelde van vA,die een blaaskaak is.Remco draagt mijn voorkeur evenals zijn ploeg,SQS,.In Remco zie ik een kampioen in wording als hij gespaard blijft van tegenslagen,een kampioen is iemand die de Giro,de Ronde en eventueel de Vuelta wint.

Plaats een reactie

Delen