Uw Mening: Democratie komt in gevaar door religieus extremisme

Pro-hoofddoekenprotest in Brussel

Uncategorized

Silvio Berlusconi overleden | PAL Tweets

PAL

Twitter is niet meer weg te denken uit het debat, maar omdat niet alles wat op Twitter verschijnt even interessant is, trachten we in deze rubriek voor u de leukste of interessantste berichten te selecteren. Soms grappig, soms scherp en soms hemeltergend, maar nooit saai.


12/06/2023 – 11:00

Silvio Berlusconi overleden

Drievoudig premier en mediamagnaat Silvio Berlusconi (86) is zonet overleden. Dat melden verschillende Italiaanse media.


12/06/2023 – 07:55

Magnette (PS) wil niet meer aan debatten deelnemen zolang er niet evenveel mannen als vrouwen aanwezig zijn

PS-voorzitter Paul Magnette stuurde zijn kat naar het politieke voorzittersdebat op de Franstalige RTL. De reden? Er zijn niet evenveel mannelijke als vrouwelijke partijvoorzitters. Zolang die ongelijkheid in stand blijft, blijft Magnette weg, meldt zijn woordvoerder.


09/06/2023 – 07:55

Dyab Abou Jahjah: “Waarom grepen mannen niet in tijdens mesaanval in Franse speeltuin?”

In een speeltuin in de Franse stad Annecy heeft een erkende Syrische vluchteling gisteren vier jonge kinderen en twee volwassenen verwond met een mes. Opiniemaker Dyab Abou Jahjah vindt het vreemd dat de aanwezige mannen niet of slechts te voorzichtig ingrepen. “Ik durf te beweren dat als ik daar was geweest, ik die vent koste wat het kost zou hebben getackeld”, schrijft hij op Twitter. “Een kerel met een mes zou niet in staat mogen zijn om kinderen neer te steken in het bijzijn van een paar mannen. Is het individualisme? Of een soort onbezorgde opvoeding die mannen minder mannelijk heeft gemaakt? Ik weet het niet.”


08/06/2023 – 13:00

Wouter De Vriendt (Groen): “Wij geloven niet in de markt”

Kamerlid Wouter De Vriendt (Groen) wil dat de politiek ingrijpt en de banken verplicht om een basisrente van drie procent te geven op de spaarboekjes. “Wij geloven niet in de markt. Zomaar naar Belfius overstappen, is niet realistisch”, stelt hij. Belfius, voor 100 procent in handen van de Belgische overheid, is de eerste bank die de rentes heeft verhoogd.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




51 gedachten over “Silvio Berlusconi overleden | PAL Tweets”

  1. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (cd&v) profileert zich inderdaad als een asielheks. Haar (deviante) keuze uiteraard die helaas de nationale veiligheid in gevaar brengt.

  2. Bogaert (cd&v) verzet zich tegen herfederalisering: “Vrij Vlaanderen en vrij Wallonië” (sic). Klinkt leuk. Maar wat betekent vrijheid zonder democratie, en democratie zonder inspraak voor het volk/de burger en kiezer? De Vlaamse regering, samengesteld uit drie politieke partijen, voert ten lande een autoritair liberaal beleid met nul inspraak voor de burger/kiezer en horresco referens van de meerderheidsvolksvertegenwoordiging. In Vlaanderen geldt onverminderd de (fascistische) code:”particratie beveelt en het volk volgt”. Resultaat in het beleid is geen ruimte voor dialoog en inspraak voor de burger noch transparantie. Welke Vlaamse politieke partij verdedigt nog het algemeen belang en de democratie? Verkiezingen? Een maat voor niets. Na de verkiezingen vormen de losers clusters (coalities) en tonen ze hun middenvinger naar de gedupeerde kiezer. De vijanden van de Vlamingen zijn tezelfdertijd vijanden van de democratie. Het totalitarisme in de Wetstraat en op het Martelarenplein is een draak met verschillende koppen. Besluit: laat de Vlamingen in volle transparantie via referenda beslissen over het model van vrijheid en democratie van hun keuze.

  3. Bepaal de zaken die niet gesplitst kunnen worden bv. defensie,… zo zijn er maar weinig departementen.
    Splits de rest, maar dan volledig, zonder bemoeienis (dubbel gebruik) op federaal niveau.
    Defederalisering moet leiden tot meer efficiëntie en niet tot nog meer sinterklaaspolitiek, uiteindelijk moet de Belgische staat nog steeds verantwoording afleggen bij de EU. Er moet dus centraal nog wel op de centen gelet worden.

  4. De belgische staat moet nog verantwoording afleggen bij de EU? Alleen voor de restbevoegdheden toch?
    Als ook de centen nog centraal blijven verandert er weinig, wat niet wil zeggen dat de Vlaamse regering er soms ook wel kwistig mee heeft omgesprongen (subsidies!).

  5. Voor een keer moet ik een lid van de bedriegerspartij bij uitstek OVld gelijk geven. Els Ampe heeft overschot van gelijk dat al die parlementsleden, zowel Vlaams als federaal, geen enkel nut hebben. Enkel om het knopje Y of N in te drukken wat de partijfuhrer hen heeft opgelegd. In de geschiedenis waren enkel Dedecker en Margriet Hermans de enigen die ooit hun taak als knopjesdrukker niet hebben uitgevoerd. Margriet is terug gaan zingen, en Dedecker voor een partij gaan zetelen die hem zelfs geen partijkaart gunt (NVA). Verkiezingen gaan daar niets aan veranderen, want de partijvoorzitters intern hebben de boel al besproken, the coalition of losers onder de leiding van BDW, die alles zal samenrapen om toch maar VB en PVDA uit te sluiten, desnoods met groen of in een minderheidsregering waar hij federaal ook al geen probleem mee had in 2019. Bovendien heeft hij Wallonië en Brussel nu al verzekert dan 12Mia/jaar voor de periode 2024-2029, dat is pas een staaltje van particratie.

  6. Zo zie je maar eens te meer dat NVA helemaal zijn oorspronkelijke kiezerspubliek (weer eens) in de steek laat. Van zodra ergens aan de macht de werkende Vlaming compleet verloochenen en zoveel mogelijk uitbuiten. Samenhokken met links en extreem links is thans de norm bij NVA geworden. Ik zeg niet dat om coalities te sluiten er geen toegevingen moeten gedaan worden, maar zoveel water in je wijn doen dat het enkel nog naar water smaakt, toont eerder aan dat je water boven wijn prefereert. Blijkbaar is de immocraat BDW zo opgegaan in zijn politiek verdienmodel dat enkel nog de rode en groene partijen hem bekoren want die hebben de meeste ervaring in samenschrapen van Vlaams geld. Salonsocialisten en groene technocraten die de EU nu al controleren hebben de gezette Vlaming veranderd in een in duur maatpak gestoken verwaand kereltje dat zelfs niet eens omkijkt naar zijn Vlaamse zetel in het parlement…maar er wel de 7000€ netto elke maand van binnen haalt zonder zijn niet eens te bewijzen onkostenvergoeding mee te tellen. Geen wonder dat dit soort typetjes helemaal niets meer willen te maken hebben met partijen die er voor de mensen zijn, die opkomen voor minder lasten en minder migratie, die schandalen als pensioengesjoemel aan het licht brengen…geen wonder dat VB en PVDA in een cordon moeten van hem, en daarbij de zoveel mogelijk de Vlaamse zaak; de 12Mia per jaar zijn door zijn trouwe aan de leiband lopende asielkeffer al beloofd aan Wallonië en Brussel voor de periode 2024-2029. De coalition of losers voor 2024 krijgt al vorm, diegenen die het licht doen uitgaan zijn ook al boord op het nieuwe NVA schip anno 2024, het moeilijkste wordt nu kiezen om de 50% te halen, na 15% Vooruit en 5% Groen, wordt het Ovld of Cd&V, die kiezer mag daar wel de kaarten schudden, maar wat hij/zij uiteindelijk willen zullen ze zeker niet krijgen. NVA: de kracht van de verandering die de grootste ontgoocheling van de 21ste eeuw werd.

  7. Kanko met groen???? Ja, NVA heeft groen gedachtengoed. Kijk maar naar het beleid van Demir met haar stikstof gedoe. Trouwens haar kabinet is goed bevolkt met Groenen.

  8. Contrast tussen Vlaamse deelnemers en de Waal Bouchez verhelderend. Net als in het dagelijks leven: hardwerkende Vlamingen vs luie Waal. Vlamingen die op vrijwillige basis in het stof kruipen voor een Waalse profiteur die liever lui dan moe is. Beseft Bouchez dat hij bijdraagt tot die beeldvorming en stereotypering?

  9. Adolf,we moeten eerst kiezen,dan pas worden er verbonden gesloten.Als NVA weigert samen te werken in Vlaanderen met het VB zal Antwerpen in de schoot van het VB vallen.Evenals in andere steden.Als er samengewerkt wordt zal er veel veranderen op korte tijd,alleen al omdat de andere partijen anders gaan werken.Zoals in de Giro,anderen laten werken en op het gepaste moment toeslaan.

  10. Dat lijkt mij evident en conform met de democratische regels. En die regels bepalen dat betrokken partijen inspraak krijgen en de meerderheid wint. In onze particratie beslissen een handvol partijdictators over het lot van miljoenen burgers die geen inspraak krijgen. Zelfs de verkozenen van het volk wordt in België en zijn protectoraten (regio’s)de mondt gesnoerd via een totalitaire partijdiscipline.

  11. Vlaamsgezinden die N-VA stemmen dwalen. Bart Dewever heeft in de krant HNB 13/5/23 nog maar eens herhaald dat het VB geen optie is voor een coalitie in 2024. Overigens ken ik N-VA’ers als arrogante egotrippers, vroeger flaminganten en sinds 2014 N-VA-partijslaven. Ondertussen voert BDW paringsdansen om samen met de PS de macht in België te grijpen. In mensentaal twee regionale dictaturen te vestigen. N-VA is een machtsgeile autocratische politieke partij. Overigens is een dictatuur vestigen kinderspel. Bij gewone wetgeving de grondwet schaak plaatsen: zie bestraffing van de vrije meningsuiting, beperkingen op het eigendomsrecht, arbeidsrecht etc… Gewone wetten die de grondwettelijke individuele rechten overrulen. Welkom in het België van de particratie. Particratie= neo-fascisten in maatpak. U zie ze als vaste gasten in programma’s als Terzake, de Afspraak en de 7de dag. Het orderwoord moet luiden: geen nieuwe bevoegdheden voor de regio’s of de Wetstraat zonder inspraak van de burger (referenda) en zonder herstel van de individuele vrijheden, o.m., de vrijheid van opinie in alle domeinen. Het adagio “niemand heeft de waarheid in pacht” geldt ook voor de particratie, de regering, justitie, de religies, de media, politieke partijen etc…

  12. Even nog aan toevoegen dat BDW nog liever Groen als bruidsmeisje in zijn huwelijk met Vooruit wil hebben dan Cd&V. Zoals een andere topic het mooi stelt “rechtse verkiezingspraat, links beleid”, wat ook geldt voor NVA. Bovendien is het status quo al bevestigt door de asielkeffer van BDW: de 12mia/per jaar zijn al terug bevestigd door NVA voor de periode 2024-2029. Als je echt Vlaams gezind bent en het goed meent met de Vlaming is NVA stemmen een verkeerde stem.

  13. Dat is een communistische mop op het zelfde niveau als van die flauwe kindermop over “Pudding en Gisteren” .
    Wie die kindermop nog niet zou kennen, kan ze eens googelen.

  14. /Tweet Raoul Hedebouw./ Ik steun hem van harte in zijn voornemen. Alleen: de kosten voor de aanklacht en de gerechtsprocedure zijn dan wel voor zijn rekening.

  15. Welke Defensie, die van bureaucraten met een militaire rang? Ze doeken alleen maar eenheden op, zoals onlangs de Batterij Paracommando, en nog zovele anderen. Als de ‘zeemacht’ niet met Nederland zou samenwerken hadden ze dat ook al lang opgedoekt. Er schiet nog enkel officieren en onderofficieren over.
    “Voor elke gewone soldaat zonder graad telt het Belgisch leger minstens één kapitein-commandant en acht adjudanten in zijn rangen. Per 3 soldaten is er 1 officier, om hen te commanderen.” Schrijft De Morgen op 10/03/2010 en sindsdien is het alleen maar erger geworden. 47 Generaals en Admiraals heeft België, volgens de senate.be Bulletin nr. 2-40.
    Is dat nog normaal? Schaf de Belgische defensie gewoon af, ze hebben zelfs geen tanks meer.

    “Vier kogels per soldaat. Dat is het rantsoen waar onze Belgische militairen het mee moeten doen, volgens de nieuwssite van de paracommando’s. ‘Daardoor moeten we tijdens oefeningen soms pang pang roepen in plaats van te schieten’, zegt de liberale legervakbond VSOA.” bron Nieuwsblad 16/06/2008

  16. Waanzin, en daarvoor hebben ze geld en tijd, maar een echte Belg uit de nood helpen, oeps, nope geen geld helaas…ziekelijk gedrag van dit links-gedoe. Mogen wij hetero’s dan ook speciale lichtjes hebben aub?? pfffff

  17. “Flikker” lichten zouden nochtans kunnen verduidelijken dat de endeldarm geen onderdeel is van het voortplantings-systeem maar van het spijsverteringsstelsel ten bate van Regenbogers.

  18. Ik heb een paar homo’s in mijn directe vriendenkring, en het zijn mensen zoals u en ik. Drinken graag een pint, lachen met dezelfde moppen en vinden evenzeer die ganse LGTBQ…. even gek als wij dat vinden. Ook zij vinden dat kerels als Gustaaf, de Meilandjes, de gay parade, de opgedrongen regenboogvlaggen, de onwettige regenboogzebrapaden er ver over. Hun woorden: “straks zijn jullie (hetero’s) nog de vreemde eenden in de groep”. Ik wie hiermee duidelijk maken dat het standpunt van homo’s niet dat verwijfde gedoe is waar velen nu mee uitpakken en zo extrovert mogelijk willen overkomen. Het eurosong was eerder een veredelde carnaval verkleedpartij van mannen die zich zo vrouwelijk mogelijk willen houden. Dus, in naam van heel veel homo’s stop aub met dat verwijfd gedoe en dring uw geaardheid niet om aan anderen.

  19. Nog een jaar voor de verkiezingen, nog een paar maanden PAL tweets, tot ook hier de boel afgesloten zal worden zoals bij ’t Scheldt. Zo is het Jasmijn Waldorf ook al vergaan bij Doorbraak.

  20. Een woordje aan Oen DeWever.

    Uw vorming is nihil, uw bek dus te groter.

    Het Westen heeft het gemaakt door het Christendom.
    Nu verworden tot een parodie.
    En wel door ” U zal werken in Gods aanschijns”.

  21. ““We zien in onze parlementen een over representatie van witte mensen…” Zegt Jong Groen.
    Heeft Jong Groen al eens naar het eigen bestuur gekeken? Enkel maar blanken in het jonge groene bestuur. En bij het bestuur van de partij Groen is het al niet beter. Daar zit enkel een Hafsa El-Bazioui in, maar die is al even blank als de rest van dat nationale bestuur. Hypocrisie is bij Groen ingebakken.

  22. Bericht aan de redactie: met één topic voor de verschillende tweets is de reactiemodule bij dit artikel wel héél onoverzichtelijk geworden. Misschien elke week een nieuw topic starten of zo?

  23. Controversiële Irandeal ??? Wat is er controversieel om een onschuldige uit de cel te bevrijden. Controversieel is achttien (rijke) beulen van de geëxecuteerde Sanda Dia, tijdens een barbaarse en decadente studentendoop, virtueel belonen/vrijpleiten met een boete en fakewerkstraffen. Een mens die gefolterd werd tot de dood er op volgde. Klassejustitie een gunst voor rijke en invloedbare lui met topadvocaten. Belgische justitie de laatste relikwie van het Ancien Régime. Als werken dan toch een straf is, stop dan met mensen verplichten te werken, om ten brode, met blanco strafblad.

  24. De daders kregen van de liberale Belgische justitie een symbolische straf om hun carrière niet te compromitteren is dat de finaliteit van het vonnis? Ze kunnen later dus nog minister van justitie worden (sic). De rechtbank geeft aan de 18 daders een ruime tweede kans. Sanda Dia kreeg op geen enkel moment een kans om te ontsnappen aan zijn executie, laat staan een tweede kans. Quid de advocaat van de burgerlijke partij? “Toch voelt het aan als een modelproces”, zegt Sven Mary, de advocaat van de vader en broer van Sanda Dia.
    De VRT justitiejournalist Caroline Van den Berghe. “ik heb de indruk dat de advocaten hier een punt willen achter zetten. Het heeft lang genoeg geduurd.” Waar hebben we dat nog gehoord? Juist in juni 1940. Toen De Belgische regering (Pierlot en Spaak) en de Franse premier, Pétain, met een parlementaire meerderheid besloten, eenzijdig de oorlog tegen Duitsland te staken. Uiteraard is de confrontatie met de Belgische (klasse?) justitie anno 2023 van een andere orde. Maar evidente waarheden over de ongelijke strijd tussen nabestaanden van het slachtoffer en de daders heb ik niet gehoord. Tenzij ik iets gemist heb. Dit proces bood vooral een klagmuur (forum) voor 18 calimero’s en topadvocaten. Dit was en blijft mijn perceptie. Nog een vraag? Nergens lees ik iets over de burgerlijke schadevergoeding die de daders moeten betalen aan de burgerlijke partijen (nabestaanden). Kwam dit niet aan de orde?

  25. “ge zijt hier niet welgekoomen (schrijffout)”, hij bedoelt dus dat ge moogt vertrekken maar laat dan wel uw portefeuille achter want uw geld moeten we wel hebben. Deze schrijffout is gemaakt door iemand die in de politiek is gezet omdat nergens anders men hem nog vertrouwde en die uitblinkt in rekenfouten. Iemand die zijn tekort op 777.000€ inbrengt, maar waar het rekenhof vond dat het om 777Mio ging, en als antwoord had: “oei, dat is vervelend”. Wel dat is het niveau van Sven Ganz, en die gaat nu eens komen vertellen aan diegenen die zijn corrupte boel gaat aanklagen om te vertrekken. Hoe laag kun je vallen? Mr Ganz, je zou moeten ineenkrimpen van schaamte enkel en alleen door uw onbekwaamheid.

  26. Over het incident met topless vrouw in Blaarmeersen : we hebben zonder onderscheid massaal moslims naar hier gehaald. We hadden beter de radicale strekkingen buiten gelaten, die passen op geen enkel vlak in een westerse samenleving. Je kan ook niet verwachten dat mensen met zulke middeleeuwse opvattingen zich zullen aanpassen en integreren in een moderne samenleving.

  27. In Palestina zijn ze begonnen met joden binnen te halen en op het einde van de rit werden de autochtone Arabieren onder dwang en met geweld gedeporteerd. Nu krijgen we een gelijkaardige herhaling in Vlaanderen via het asiel-,immigratie en opendeurbeleid, maar deze maal zijn de Vlaamse autochtonen aan de beurt. Dit proces wordt ook omvolking genoemd.

  28. Met de huidige partijdige media zou een referendum oneerliljk zijn. Organiseer een referendum nadat wij gedurende 5 jaar een eerlijke onpartijdige pers hebben

  29. De tweet van Abou Jahjah doet me denken aan een diefstal die ik ooit onderging in een volle Brusselse metro. Een Noord-Afrikaan trok mijn halsketting af en stapte daarna nonchalant uit de metro. Niemand reageerde. Een jonge man, die tegenover mij zat, vertelde dat hij voor het Vlaams Belang gestemd had. Dat was inderdaad zeer moedig van hem.

  30. Dyab Abou Jahjah: “Waarom grepen mannen niet in tijdens mesaanval in Franse speeltuin?” Gekleurde vreemdelingen zijn een beschermde soort in Europa. Gemengd onderwijs en dito werkplaatsen, plus de afschaffing van de dienstplicht zijn enkele factoren die leiden tot een samenleving met verwijfde mannen. Een soort die prominent aanwezig is in de politiek.

  31. Wat zou Jahjah gedaan hebben als ongewapende blanke man? De kans is zeer groot dat je ook wordt neergestoken?
    Of is hij, lijk alle moslims ook gewapend met een mes, dan heb je gelijke kansen.
    Dit is een flauwe ondoordachte opmerking, mr. Jahjah

Plaats een reactie

Delen