PVDA-fractieleider kan of wil niet kiezen tussen Poetin en Zelensky | PAL Tweets

Sofie Merckx. Belga

Uncategorized

PVDA-fractieleider kan of wil niet kiezen tussen Poetin en Zelensky | PAL Tweets

PAL

Twitter is niet meer weg te denken uit het debat, maar omdat niet alles wat op Twitter verschijnt even interessant is, trachten we in deze rubriek voor u de leukste of interessantste berichten te selecteren. Soms grappig, soms scherp en soms hemeltergend, maar nooit saai.


16/06/2023 – 10:10

PVDA-fractieleider kan of wil niet kiezen tussen Poetin en Zelensky

PVDA-Kamerfractieleider Sofie Merckx was donderdagavond te gast in ‘Jeudi en prime’ op de Franstalige televisiezender ‘La Une’. Op het einde van de uitzending vroeg de presentator haar om te kiezen tussen Russisch president Vladimir Poetin en zijn Oekraïense ambtgenoot Volodymyr Zelensky, maar dat kon of wilde Merckx niet doen. “Wolven in schapenvacht”, reageert N-VA-Kamerlid Theo Francken.

Vorige PAL Tweets:

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




14 gedachten over “PVDA-fractieleider kan of wil niet kiezen tussen Poetin en Zelensky | PAL Tweets”

  1. Ik kies ook niet! Het is niet mijn oorlog. Zelensky is een Nazi-clown van de Nato en de VS. Poetin is een dictator, maar Vehofstadt, Vanderleyen, De Croo, Vandenbroecke zijn dat ook. Die laatste kunnen het voorlopig nog niet even bond maken. Maar als ze de gelegenheid kregen?

  2. De communisten hebben nog altijd heimwee naar Stalin en zijn monsterlijke misdaden. Altijd maar zeiken over Orban maar over de rechten van homo’s en vrouwen in de (ex-) communistische dictaturen zwijgen ze in alle talen, de rooie lafaards.

  3. Die paljas heeft zijn volk in een oorlog getrokken om te kunnen genieten van de vleespotten van Europa, gelukkig waren ze niet in de Nato ,anders konden we weer optrekken zoals in40.

  4. Als ik al een keuze zou maken, is dat voor de mensen van Oekraïne. Hun mannen en land worden kapotgeschoten als gevolg van de ruzie tussen de dictator uit Rusland en de man met grootheidswaanzin uit Kiev.

  5. Blijkbaar hunkert Roger naar de tijd dat zijn vriend Stalin 25.000.000 mensen kon ombrengen zonder enige reactie van de vleespotten uit het westen en dat voor 1940. De Oekrainers weten van wanten (ik dacht 6.000.000 vermoorden door vriend Stalin) en willen dat nu vermijden. Niet voor niets willen de rode vrienden al jaren dat geschiedenis verdwijnt van het lessenrooster in de scholen

  6. Ik heb zeker niets met Stalin vermits mijn familie aan het oostfront gevochten heeft en het Vl belang voor mij een centrumpartij is, maar ik scheer alle oostblokkers over dezelfde kam.dat ze mekaar maar afmaken.

  7. Zelensky is een fascist die dissente landgenoten de gevangenis in gooit net als Poetin trouwens. Logisch dat Theo bij dergelijke schurken aanhurkt. Quid Rusland? Rusland kan de oorlog niet winnen en Poetin weet het. Laat het nu net de Russische zwakte zijn die de Amerikaanse haviken aanmoedigt om alle vredespogingen te kelderen. De veroveringshonger van Amerikaanse imperialisten is niet meer te stuiten. Des te meer omdat de VSA niet in de brokken delen. Quid Zelensky? Een Amerikaanse marionet.

  8. Oekraïne maakt deel uit van Rusland net zoals Catalonië deel uitmaakt van Spanje en Vlaanderen van België. In Oekraïne pleegden separtisten een staatsgreep met de steun van de liberale EU en de NAVO.

  9. Roger, ik weet niet op welke planeet jij de laatste 30 jaar geleefd hebt maar hier op aarde weet iedereen dat Poetin begonnen is met deze oorlog door de Krim, soeverein grondgebied van Oekraïne, in te palmen. Toen hij zag dat hij er ongestraft mee weg kwam was het de beurt aan de Donbas regio. Hij dacht die klus op een maand te klaren en er weer ongestraft mee weg te komen, maar dat is ontploft in zijn gezicht. Poetin en alleen Poetin is verantwoordelijk voor deze oorlog! Dus uw uitspraak over Zelensky raakt kant noch wal! Die man verdedigd zijn land en hij doet dat verdomd goed! Tot grote ergernis van Mad Vlad!

  10. De gewezen “Amada” onzaliger gedachtenis, is wel inmiddels verveld tot PVDA maar het DNA is nog steeds blijkbaar idem gebleven : “oude (zure) wijn(azijn) in nieuwe zakken”.

Plaats een reactie

Delen