Nieuwe staatsbon beduidend minder populair

Vincent Van Peteghem. Photonews

Uncategorized

Twitter stapt in de financiële dienstverlening om vrijheid te garanderen

Stijn Derudder

In een interview met ‘The Babylon Bee’ onthulde Elon Musk dat hij op termijn wil dat Twitter evolueert naar een platform dat een breed scala aan diensten levert, waaronder financiële diensten. Twitters eerdere censuur van The Babylon Bee was een van de redenen waarom Musk interesse kreeg in een mogelijke overname.

Financiële dienstverlening is een essentieel aspect van vrijheid, vertelt hij. Daarom vindt de Twitterbaas het belangrijk om als bedrijf in die sector te stappen: “Als degenen die het monetaire systeem beheren en controleren, mensen kunnen stoppen die het op politiek vlak niet met hen eens zijn, dan is dat een groot probleem. Dat gebeurde bijvoorbeeld in Canada met de staking van de vrachtwagenchauffeurs. Daar werden mensen in feite financieel verbannen uit de samenleving, gewoon omdat ze vreedzaam aan het staken waren.”

“Ik zag ook een aantal vreemde dingen bij PayPal, waarbij ze accounts opschortten wegens schijnbaar politieke redenen”, vervolgde Musk. “Geld is een vorm van informatie. Dus ik denk dat het belangrijk is dat we binnen de grenzen van de wet een ‘vrije geldstroom’ mogelijk maken, een stroom die vol informatie zit.”

Omdopen tot ‘X’

Twitter moet uiteindelijk evolueren naar een “volledige reeks financiële diensten, volledige reeks communicatie, gecodeerde communicatie, spraak, video, alles”. Musk wil het bedrijf bovendien omdopen tot ‘X’.

“Over het algemeen is het doel hier: laten we ervoor zorgen dat we de acties ondernemen die de pijlers van de democratie en de verdere beschaving versterken”, zei hij. “We willen een toekomst hebben waar we naar uit kunnen kijken, dat we erover enthousiast zijn, niet een toekomst waarover we verdrietig zijn. Beschaving is kwetsbaarder dan mensen zich realiseren.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Stijn Derudder (°1980, Gent) is getrouwd, vader van 3 kinderen en is hoofdredacteur van 't Pallieterke

4 gedachten over “Twitter stapt in de financiële dienstverlening om vrijheid te garanderen”

  1. Sinds Elon Musk eigenaar is van Twitter, wordt Twitter steeds meer gedegenereerd tot een medium waar je je mening enkel kwijt kunt als je ervoor betaalt. Zonder te betalen zien je volgers je tweets niet.

Plaats een reactie

Delen