Uw mening: kranten en nieuwssites mogen vrouwenborsten publiceren

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Uw mening: kranten en nieuwssites mogen vrouwenborsten publiceren

PAL

Een grote meerderheid van de PAL NWS-lezers (95 procent) vindt dat kranten en nieuwssites blote vrouwenborsten mogen publiceren, indien dat relevant is voor de berichtgeving. Dat blijkt uit de resultaten van de recentste ‘vraag van de week’.

Vorig weekend werd in de Blaarmeersen in Gent een vrouw uitgescholden en bekogeld met zand omdat ze topless verkoeling zocht in het water. Alle kranten berichtten over het incident, maar geen enkele durfde het aan om een foto van een blote vrouwenborst te gebruiken. Dat kaartte opiniemaker en historicus Joren Vermeersch aan op Twitter. “Al onze kranten zijn als de dood om een blote vrouwenborst af te beelden. Dat onderdeel van het vrouwenlichaam vinden ze blijkbaar ‘aanstootgevend’. Foto van blote rug mag wel. Waarom? Ook een discussie waard”, schreef hij op Twitter.

Vermeersch maakte de vergelijking tussen de redactionele keuzes en de “hevige reacties” van de Brusselse jongeren op de blote borsten van een strandgangster. “Ook de krant is van mening dat dit deel van het vrouwenlichaam ‘aanstootgevend’ is en om die reden niet vertoond mag worden”, aldus Vermeersch.

Overdreven seksualisering

De lezers van PAL NWS konden een antwoord geven op de vraag of kranten en nieuwssites blote vrouwenborsten mogen publiceren als dat relevant is voor de berichtgeving. Van de 147 lezers die de ‘vraag van de week’ hebben beantwoord, vinden er 140 (95 procent) dat dat moet kunnen. 128 van hen (87 procent) vinden de overdreven seksualisering van borsten immers onwenselijk en onnodig. 12 van hen (8 procent) vinden dat er voorzichtig moet worden omgesprongen met de publicatie van borsten, gelet op de verander(en)de tijdsgeest.

Slechts 5 procent van de respondenten vindt dat een krant onder geen beding naaktbeelden mag publiceren. “Van een krant verwacht ik niveau. Daar horen geen naaktfoto’s bij, met de eventuele uitzondering van medische informatie of kunst”, argumenteert lezer Katharina.

Lees hieronder de vorige vraag van de week:
https://palnws.be/2023/06/vraag-van-de-week-mogen-kranten-en-nieuwssites-borsten-publiceren/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




9 gedachten over “Uw mening: kranten en nieuwssites mogen vrouwenborsten publiceren”

  1. Inderdaad waarom zou dat niet mogen. Mede door de invloed van de islam en andere factoren wordt de jeugd hoe langer hoe preutser en dat mogen we niet tolereren. De pers mag zich niet laten inpakken door een godsdienst, de tijd van de katholieke heersers is lang voorbij.

  2. Mannelijke “boezemfilie” is toch geen kwaal maar een door testosteron geïnduceerd fenomeen bij tal van ons, hetero mannen. Nog prachtigere juwelen kunnen een vrouw niet sieren !

  3. Een vrouwenlichaam is geen object. Respect moet van overal komen, zowel vanuit de streng religieuze hoek, als vanuit de westerse “alles kan, alles mag”-maatschappij….

Plaats een reactie

Delen