Vraag van de week: zou u kinderen beschermen tegen mesaanval met gevaar voor eigen lijf en leden?

Mesaanval door Syrische vluchteling Abdalmasih H. in Annecy. Photo News

Uncategorized

Vraag van de week: zou u kinderen beschermen tegen mesaanval met gevaar voor eigen lijf en leden?

PAL

Annecy, een stad in het oosten van Frankrijk, werd vorige week opgeschrikt door een gruwelijke mesaanval in een speeltuin, gepleegd door een Syriër. Vier kinderen en twee volwassenen raakten daarbij gewond. Het hele voorval werd gefilmd door omstanders. De vraag die de ronde deed op sociale media: “Waarom grepen de omstanders niet krachtdadig in?”

In een speeltuin in de Franse stad Annecy heeft een erkende Syrische vluchteling vorige week vier jonge kinderen en twee volwassenen verwond met een mes. Eén omstander, de 24-jarige Henri die op rondreis was in Frankrijk om kathedralen te bezoeken, ontpopte zich tot de held van de dag. Hij gebruikte zijn rugzak als wapen om erger te voorkomen.

Toch traden de omstanders niet doortastend genoeg op en kon de slachtpartij te lang doorgaan. Althans, dat is de mening van opiniemaker Dyab Abou Jahja. Hij bond op Twitter de kat de bel aan met een pleidooi voor meer weerbaarheid.

“Ik durf te beweren dat als ik daar was geweest, ik die vent koste wat het kost zou hebben getackeld”, schreef Abou Jahjah op Twitter. “Een kerel met een mes zou niet in staat mogen zijn om kinderen neer te steken in het bijzijn van een paar mannen. Is het individualisme? Of een soort onbezorgde opvoeding die mannen minder mannelijk heeft gemaakt? Ik weet het niet.”

Wat zou u doen als u getuige zou zijn van een mesaanval op kinderen? Zou u hen te hulp schieten met gevaar voor eigen lijf en leden? Stem hieronder en beargumenteer uw mening in de reacties.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




30 gedachten over “Vraag van de week: zou u kinderen beschermen tegen mesaanval met gevaar voor eigen lijf en leden?”

  1. Ik heb “ja, ik zou geen moment aarzelen” aangeklikt, al is dat tot op zekere hoogte een theoretisch antwoord. Geen flauw idee welk effect de angst en stress zouden teweegbrengen, misschien ben ik op dat moment wel verstijfd van schrik of zo, zoiets is moeilijk in te schatten. Maar principieel vind ik dat iedereen tussenbeide zou moeten komen. En ik ben het met Abou Jahjah eens dat we meer mannelijke accenten in de opvoeding van onze jongens moeten leggen, zoals eergevoel, plicht, bescherming van zwakkeren etc. Er groeit momenteel een generatie van watjes op, met dank aan het femin(az)isme dat jongetjes liever barbiepoppen in de hand duwt en hen aan hun geslacht laat twijfelen.

  2. Er staat een selectie te weinig bij,als het mij op dat moment toelaat zou ik handelen,alleen weet ik niet of dat ook zo zou zijn en of ik niet zou ‘bevriezen ‘,om nu volmondig ja te zeggen komt volgens mij niet in aanmerking.

  3. Ik weet het niet, omdat het onmogelijk is om te weten hoe in zo’n extreme situatie te reageren. Wel straf dat het gefilmd werd door de omstaanders, daar dachten ze dan kennelijk wel aan.

  4. Ik heb bewust neen gestemd en de reden daar voor is dat in dit belZiek land je door corrupt justitie nog gestraft word ook, als de kromme rechter uw smoel niet kan zien of weet dat je een Vlaams Belanger bent krijg je gegarandeerd een grotere straf en boete als de reuzegommers.

  5. Ik zou mijn burgerplicht doen en de zwakkere beschermen. Ik zou de dader hard aanpakken. Ik vrees enkel justitie die mij zwaar zou aanpakken, om dat ik de dader eventueel zou uitschakelen.

  6. Ik heb volmondig op NEE gestemd. Ben ik dan een lafaard? Mischien wel ja want met de mogelijkheden die de wet op zelfverdediging in BelZiekistan biedt ben je vrij zeker de klos. Ik draai me om en ga ervandoor. Ik heb er niet voor gezorgd dat dit klootjesvolk hier rondloopt, laat Quicky het maar oplossen.

  7. Ik heb volmondig ja gestemd, al zou ik een tak van een boom moeten afbreken om die kerel te lijf te gaan. In België zou ik wel een gasboete voor de boom en een proces krijgen van de overheid wegens slagen en verwondingen toe te brengen aan een “Syrische vluchteling”, want dat was het in Annecy, maar tenminste een kind of een paar kinderen redden moet toch kunnen. Evenzo roepen naar andere bijstaanders de politie te bellen en hen evenzo aanzetten tot actie, stenen nemen en gooien, hem weglokken, en moest de dag komen als in de VS dat we een wapen mogen hebben en het gebruiken om te beschermen, hem met het wapen dat je bijhebt, gewoon afschieten.

  8. Veel helden in de commentsectie, net zoals in de YouTube clips die ik eerder noemde. Ze kennen allemaal kunstjes en hebben plannetjes. Een zwarte band gevechtsinstructeur werd slechts 42 keer gestoken in de demonstratie. Ik ben enkel bereid om te sterven voor mijn eigen kinderen. Dat is wat het is, zelfmoord, wanneer je ongewapend op een mes afloopt.

  9. Ik heb ja gestemd omdat het in mijn aard ligt om zwakkeren te beschermen al schiet ik er het leven bij in. Juist daarom neem ik NOOIT meer het openbaar vervoer want bij het eerste onrecht zou ik reageren en dan schoppen ze mij meteen dood. Wat een rotland is dat hier geworden.

  10. Ik heb ja gestemd omdat het in mijn aard ligt om zwakkeren te beschermen al schiet ik er het leven bij in. Juist daarom neem ik NOOIT meer het openbaar vervoer want bij het eerste onrecht zou ik reageren en dan schoppen ze mij meteen dood. Wat een is dat hier geworden.

  11. Nu zeg ik volmondig ja! Maar ik ben nog nooit in z’n situatie terechtgekomen, eigenlijk weet ik dus niet wat mijn reflex is vechten of vluchten. Het zal een beetje van de situatie afhangen denk ik.

  12. Hopelijk heb je voldoende geld, om een elektrische wagen te kopen. Zo niet, reserveer dan alvast je “koffietafel”. Want, als elektrische wagens dé norm worden, zullen weinigen het zich kunnen permitteren. Dus: verplicht gebruik maken van het openbaar vervoer, waar de “jongeren” de plak zwaaien en je, niet alleen, de zwakkere, autochtonen zal moeten verdedigen, maar bovendien je handen vol zal hebben om te vermijden dat de allochtonen je op je smoel slaan. In dit klotenland bestaat wettige zelfverdediging voor brave burgers niet. En, als kers op de taart: Lidia Peeters (OVLD), vind dat niet iedereen een auto moet hebben. Zij, uiteraard, wel ! Mét chauffeur !

  13. Zo denk ik er ook over. Het os aan de overheid om haar burgers te beschermen tegen dit gebroed van demente woestijnrovers. Dat kan door de import ervan te stoppen en de geweldenaars snel en streng te straffen. Stuur ze terug met al hun familie en de fanclub. Als je jezelf of andere burgers adequaat beschermd, moet je zelf naar de gevangenis en dat crapuul hun begrafenis en reiskosten nog betalen. Het is gemakkelijker om op Vlaams belang ‘gespuis’ te kloppen of onschuldige burgers dood te schieten dan burgers te beschermen. Dat is duidelijk.

  14. Ik heb ook JA geantwoord. Ik zou alvast steeds een van die busjes op zak hebben
    om mijn lieve aanvaller prikkende ogen te bezorgen.
    Ik weet het die dingen zijn niet legaal….maar zoals de situatie evolueerdt vind ik
    dat de overheid onmiddellijk voor die legalisatie moet zorgen.
    Waarom heb ik het nare gevoel dat de overheid lak heeft aan de veiligheid van zijn burgers?
    Belangrijker schijnt te zijn dat rondreizend tuig in bescherming te nemen.
    Wij hebben in Europa dringend meer landen nodig waar rzchts aan de macht komt
    die komaf maakt met die rare woke theorieen en de burgers in bescherming neemt.
    En, aub, gooi alle illegalen buiten….moet kunnen, toch!
    En ja : grenzen dicht !!!

  15. Onlangs ben ik zelf slachtoffer geweest van een idiote extreem linkse rechter (man, wat een idiote klootzakken zijn dat omdat je een trotse Vlaams Belanger bent). Zo had ik 2.5 jaar geleden een mail gestuurd naar corrupte katrien schryvers cvp parlementsgraaier uit zoersel met de volgende zin: “Hoed u voor het vuur dat bestemd is voor corrupte tsjeven zoals katrien schryvers en als brandstof gebruiken we mensen en stenen.” Toen ik lande in Zaventem werd ik gearresteerd en in de boeien geslagen en in de cel gestoken wegens bedreigingen. Toen heb ik bewezen dat ik enkel soera 2/24 uit de koran had gekopieërd en enkel het woord ongelovigen had vervangen door die corrupte tsjeef. Heisa en bedreigingen naar mij toe alom en toen ik bewees dat ik een soera uit de gesubsidieerde koran had gebruikt en geld eiste omdat de koran gesubsidieerd word wisten ze niet meer waar ze het hadden. Uiteraard had ik het pv ondertekend met “geseponeerd” zoals corrupte Gliberaal procureur generaal patrick vanenbruwaene placht te doen met VB’ers. Een maand later kreeg ik een schrijven van de procureur dat mijn zaak geseponeerd is, wat een bende idiote ambetantenaren daar bij het gerecht. Als die een maaltijd klaar maken moet je kotsen, een ‘gerecht’ maken met 2 maten en 2 gewichten, geen enkele Vlaming smaakt dat!

  16. U bent slachtoffer geweest van onze Belgische liberale gepolitiseerde justitie. Luidens de liberale canon volstaat het blijkbaar een (rechtse?) wind te laten in de nabijheid van een tricolore politicus/politica om het risico te lopen als terrorist beschouwd te worden. Terwijl intrafamiliale doodsbedreigingen (te) dikwijls afgehandeld worden met een simpel verhoor. Anderzijds staan ambtenaren onder druk, van Vivaldi, om vooral VB’ers te intimideren. En dat zal niet verminderen met tegenvallende peilingen voor de liberale OVLD.

  17. Wettelijk gezien ben je verplicht hulp te bieden aan mensen in nood. Als je een man/vrouw een kind ziet aanvallen met een mes is dat kind in nood.
    Maar je hebt gelijk, als een kansenparel iemand met een mes steekt en je neutraliseert de aanvaller, kan je hier in België nog gestraft worden ook.

  18. Je moet eens intypen op YouTube, “6 martial artists locked in a room with a knife attacker” of “knife vs gun a reality check” Er is niemand die een aanvaller met een mes kan stoppen onder 7meter afstand.

Plaats een reactie

Delen