Nieuwe staatsbon beduidend minder populair

Vincent Van Peteghem. Photonews

Uncategorized

80-jarige priester mishandeld in Frankrijk

Sonja Dahlmans

Een 80-jarige priester, Francis Palle, werd vrijdagavond 30 juni ernstig mishandeld. De priester werd geslagen en kwam daarbij ten val. Terwijl de bejaarde clericus op de grond lag, bleven zijn belagers op hem inslaan. De priester raakte ernstig gewond en geraakte enige tijd buiten bewustzijn. Zijn belagers namen ook zijn gsm en zijn portemonnee mee.

Tijdens de rellen van de afgelopen dagen in Frankrijk is een hoogbejaarde priester slachtoffer geworden van een fysieke aanval door een twaalftal jongeren. Ooggetuigen meldden dat de priester werd omsingeld en geslagen. De priester is opgenomen in het ziekenhuis op de afdeling voor intensieve zorg. De man zou er ernstig aan toe zijn. Of een en ander te maken heeft met de rellen die doorheen heel Frankrijk spelen momenteel, valt niet te zeggen. Volgens een woordvoerder van het bisdom heeft de aanval op Palle niet te maken met de rellen die in Frankrijk spelen tussen de autoriteiten en andere relschoppers.

Francis Palle is niet de enige priester die onlangs in Frankrijk werd aangevallen. Op twaalf juni jongstleden werd Joseph Eid, de rector van de Notre-Dame-du-Liban parochie in Parijs ook al mishandeld door een groep relschoppers. Daarbij werden hatelijkheden in de richting van het christendom geroepen. In 2020 nog werd een rapport gepubliceerd waarin staat dat er in Europa een stijging van antichristelijke haatmisdrijven, discriminatie en intolerantie jegens christenen is. Frankrijk wordt in dat rapport genoemd als een van de landen binnen de top vijf met de meeste geregistreerde incidenten. Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Zweden zijn de andere landen die zo hoog genoteerd staan in het rapport.

Lees ook:

https://palnws.be/2023/06/jongeren-gaan-in-frankrijk-en-brussel-confrontatie-aan-met-politie-na-dood-van-17-jarige-nahel/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

25 gedachten over “80-jarige priester mishandeld in Frankrijk”

  1. “Relschoppers” is dat zo’n eufemisme als “jongeren”? Islamitisch Frankrijk test zijn macht en doet wat het sinds 1400 jaar doet, met name andersgelovigen en niet gelovigen proberen te vermoorden.

  2. Die gastjes hebben het lopend migratiedebat in Europa zeer simpel gemaakt.

    Nu eens zien wat de politiekers er van maken.
    Spreiding is geen issue; stop met lullen over mensenrechten.

  3. Quid het profiel van de relschoppers? Geen details over etniciteit, ras, leeftijd, geloofs- en politieke overtuiging. Geen woord over de motieven voor oorlogsvoering tegen de overheid en de samenleving die hen alle kansen biedt die ze in thuislanden niet krijgen. Politieke overheid, gerecht, politie en de media handhaven de omerta. Ze steken huizen, winkels en overheidsgebouwen in de fik. Een fait divers blijkbaar. In de jaren 1950 deed Frankrijk beroep op een sterke man: Charles De Gaulle. Waar is de nieuwe Charles De Gaulle in Frankrijk en België?

  4. Hoeveel gewonden ( doden) bij de politie of niet-moslims gaat Macron en de Franse justitie nog aanvaarden vooraleer dit crimineel tuig aan te pakken?
    Gemaskerd tuig dat word opgepakt zouden minstens een maand mogen worden opgesloten ( ook in den belziek)

  5. Gegarandeerd is Rudike ” ik pijp toch zo graag moslims” Vranckx hier een reportage over aan het maken. Het is trouwens een item dat niet weg te slagen is uit onze objectieve media. Net zoals het racisme, discriminatie en moorden op blanken in Zuid Afrika.

  6. De EU heeft het paard van Troje niet zien komen, ze hebben zelfs het rode tapijt uitgerold en nu zijn ze verwonderd door de algemene ruk naar rechts. Kerken worden beschadigd en priesters aangevallen niet zomaar door jongeren maar door geradicaliseerde moslims. De kerk mag zich troosten, ze vallen alles wat een uniform draagt of aan de staat kan gelinkt worden aan : politie, brandweer, ambulances, scholen, gemeentehuizen… Ooit loopt het uit de hand en pikt de autochtone bevolking dit niet meer.

  7. De meerderheid in de Brusselse straten is niet dezelfde als in het de Wetstraat, het Brussels parlement, de Brusselse regering en het Brussels stadhuis. Voor de Brusselse politieke kaste betekent een vreedzame Vlaamse Belanger/betoger nog altijd een groter gevaar dan gekleurde Afrikaanse casseurs.
    Ik denk dat de kolonialen zich beschaafder gedroegen in wijlen Belgisch Congo dan de hedendaagse zwarte gemaskerde casseurs. Maar bon, er valt nog veel af te branden en te plunderen in Brussel. Langs de kant van de particratie en de media blijft het radiostil. Nul formele veroordelingen van het illegale geweld. België een land zonder politieke moraal.

  8. Je vergeet nog te vermelden dat ALLE traditionele partijen ons probeerden/ proberen wijs te maken dat we dat uitschot nodig hebben. Sterker nog: “die gaan onze pensioenen betalen”. Al wie nu nog stemt op iets anders dan “rechts” is een zelfde crapuul als die relschoppers.

  9. Voor al wie nog een beetje gezond verstand heeft, wat niet kapot is gemaakt door het sluipend MSM gif, soaps, het voetbal, de koers enz. is die omerta de beste verwijzing naar wie die relschoppers zijn. Zelfs de meest achterlijke en criminele traditionele en linkse fooraap weet dit. Deze laatsten kiezen er echter, altijd voor. om liever alles in de vernieling te storten, dan hun eigen desastreuze waanbeelden, al was het maar in vraag te stellen, laat staan ze op te geven.

  10. De Tempeliers kregen materiële, politieke, noch financiële steun meer van de toenmalige Europese vorsten, die hun eigen belangen voorop stelden en elkaar naar het leven stonden. De laatste Grootmeester van de Orde van de Tempeliers, Jacques de Molay, ging persoonlijk naar Filip IV van Frankrijk om steun, militaire hulp en geld te vragen, om een nieuwe Kruistocht te voeren. Zoals alle politici en Koninklijk addergebroed, was Filip IV een “eigen-postje-eerst” man. Bij gevolg kon een nieuwe veldtocht tegen moslims hem als crack aan de reet roesten. En, wat de Molay niet wist, was dat Filip aasde op de, al dan niet werkelijk bestaande “schat van de Tempeliers”. Zéér kort samengevat: de Molay werd gefolterd, om te weten te komen waar de schat was. Er kwam geen antwoord. De Tempeliers werden officieel beschuldigd van ketterij, om ze, samen met hun Grootmeester te kunnen veroordelen tot de brandstapel. De Kruisvaarders hebben dus niet vergeten om de mohammedanen uit te moorden. Ze kregen de materiële middelen, de steun, noch het geld van de Europese machthebbers om dit te doen. Net, zoals nu, de Europese, politieke, witte boord criminelen, door hun “eigen-postje-eerst” mentaliteit en geldhonger, Europa, via massale moslim immigratie, laten omvolken.

  11. Macron : young global leader van Klaus Swab, daarmee is alles gezegd, Swab heeft op TV verklaard dat hij bij alle kabinetten is binnengedrongen, ook bij ons !

Plaats een reactie

Delen