Gilbert oogst kritiek met anti-Vlaamse tweet: "België als racistische anti-Vlaamse staat" | PAL Tweet

Philippe Gilbert. Photo News

Uncategorized

Gilbert oogst kritiek met anti-Vlaamse tweet: “België als racistische anti-Vlaamse staat” | PAL Tweet

PAL

Twitter is niet meer weg te denken uit het debat, maar omdat niet alles wat op Twitter verschijnt even interessant is, trachten we in deze rubriek voor u de leukste of interessantste berichten te selecteren. Soms grappig, soms scherp en soms hemeltergend, maar nooit saai.


24/07/2023 – 09:50

Voormalig wielrenner Philippe Gilbert ligt onder vuur na een anti-Vlaamse tweet. Hij deelde ter gelegenheid van de nationale feestdag een cartoon waarop te zien is hoe hij zijn fiets in de lucht steekt, gehuld in de Belgische kampioenentrui, terwijl hij op een Vlaamseleeuwenvlag staat. N-VA-Kamerlid Tomas Roggeman is niet te spreken over Gilberts tweet. “België werd gesticht als een racistische anti-Vlaamse staat. In de hoofden van sommige Franstaligen is het dat nog steeds. Laat ons splitsen!”, schrijft hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




7 gedachten over “Gilbert oogst kritiek met anti-Vlaamse tweet: “België als racistische anti-Vlaamse staat” | PAL Tweet”

  1. Gilbert is een gedopeerde dwaas. Hij is Anti-Vlaams, niet anti-Waals, want het Waalse haantje werd door hem wél gespaard, dat zegt alles over zijn bedoelingen en zijn intellectuele beperkingen.

  2. Il nous faut de l’argent, de l’argent et surtout de l’argent. Nous sommes attachés à l’argent, mais l’argent n’est pas très attaché à nous. Donc notre affaire, c’est l’argent des Flamands. Sinon, ce sont des nazis. Et si ça ne marche pas, on donne la démocratie un bon coup d’pied au cul.

  3. “België werd gesticht als een racistische anti-Vlaamse staat. In de hoofden van sommige Franstaligen is het dat nog steeds.” (citaat). Dat klopt, al zou ik “sommige Franstaligen zonder schroom durven vervangen door “talrijke Franstaligen”. Zeker wat de openbare besturen en onderwijs (Franse Gemeenschap) in Bruxelles betreft. Het Franstalig taalracisme is irrationeel en decadent. Zelfs voor een fake democratie als la Belgique. Mijn advies: Schaf de racistentaal Frans af in het Nederlandstalig onderwijs in Vlaanderen en vervang het door Engelse taallessen.

  4. Gilbert is hiermee niet aan zijn proefstuk toe. Enkele jaren geleden ritste hij ook al de Vlaamse Leeuwenvlag uit de handen van ploegmaats. Hij zou zich daar later voor excuseren, maar blijkbaar is zijn belgicistisch slecht karakter nog even erg. Dit kan dus enkel in belgistan blijkbaar. Vergelijk dit even met het enthousiasme bij de Basken en dan merk je hoe klein dit ventje eigenlijk is.

  5. Dames en heren van VB en N-VA, als het enigszins kan, stem dan na 2024 een wet die “Flandrofobie” als haatmisdrijf erkent. Ik ben geen fan van muilkorfwetten, maar eentje meer bovenop de hoop zal wel het verschil niet maken. Dan kunnen we arrogante fransdolle racisten zoals deze velopeddelaar in de rechtbank de rekening presenteren.

Plaats een reactie

Delen