Lieven Boeve (bron: Photonews)

Uncategorized

PAL CAST. “Diversiteit is niet noodzakelijk een bedreiging voor de onderwijskwaliteit“, meent Lieven Boeve

Stijn Derudder

Het schooljaar 2022-2023 zit erop. De leerlingen kunnen genieten van de vakantie, de leerkrachten zullen tijd moeten spenderen om aan de slag te gaan met de nieuwe leerplannen. Minister van Onderwijs Ben Weyts nam allerlei maatregelen zoals bijvoorbeeld het statuut ‘leraar-specialist’, maar voor topman van het katholiek onderwijs Lieven Boeve blijft dat allemaal “gerommel in de marge”. Het lerarentekort blijft immers een groot probleem, diversiteit is een grote uitdaging en woke dringt de scholen binnen. Lieven Boeve vertelt ons hoe het katholiek onderwijs daarmee omgaat.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Stijn Derudder (°1980, Gent) is getrouwd, vader van 3 kinderen en is hoofdredacteur van 't Pallieterke

14 gedachten over “PAL CAST. “Diversiteit is niet noodzakelijk een bedreiging voor de onderwijskwaliteit“, meent Lieven Boeve”

  1. Enkel het afnemen van het kindergeld en het verlagen van de leerplicht tot 16 jaar zullen de tanker doen keren. Ouders hebben de plicht om hun kinderen Nederlands te leren. Indien ze dit niet doen volgt een sanctie. Verder zitten de scholen vol migranten zonder schoolcultuur. Ze misbruiken hun thuistaal om boel te schoppen en zij die wel willen leren onmogelijk te maken. Deze elementen moeten er uit. Twee eenvoudige en niets kostende maatregelen waarvan het resultaat gegarandeerd is.

  2. “Weyts nam allerlei maatregelen” Zou het niet beter zijn van nu af aan allerlei maatregelen, regeltjes en overheidsbemoeiingen te beginnen afbouwen ? Niet alleen in het onderwijs, maar evenzo voor onze ondernemers, landbouwers, medici, politiemensen enz. Als zelfs in het regime vastgeroeste ambtenaren het niet meer zien zitten… Beste dames en heren beroepspolitiekers, laat de mensen die werken met rust, en ambeteer diegenen die liever niet werken. Of zich bezig houden met zaken die het licht niet mogen zien.

  3. Lieven Boeve is een negationist en vormt een bedreiging voor de kwaliteit van ons onderwijs. Wie heeft die onverlaat op die functie geparachuteerd? De universiteit verdient beter.

  4. Adolf,boeve is een mannetje van de cvp vakbond en nu er een NVA-er onderwijsminister is moet er alles aan gedaan worden om hem te dwarsbomen,en boeve lukt daarin,met als gevolg dat de kennis op school achteruit gaat.In gent was dat voormalig oud scharminkel van de cvp er als de kiekens bij om de islam te verplichten in de christelijke scholen,het resultaat zien we.Ik hoop op privé scholen met zeer goed onderwijs,waar Blanken op school zitten,zoals in Dilbeek,”waar Vlamingen thuis zijn”nu nog.

  5. Diversiteit was destijds ook zo verrijkend voor de samenleving, ondertussen heeft iedereen eindelijk door dat die multicul een ramp is : amok op het openbaar vervoer, in openbare zwembaden, gevechten zowat overal en liefst met messen, vrouwen worden lastig gevallen, manifestaties worden aangegrepen om de boel op stelten te zetten en schade aan te richten, drugs vind je op elke hoek van de straat met een drugsoorlog tot gevolg, de helft werkt niet en leeft op onze kosten… en integreren… nog nooit van gehoord.
    Dan komen ze in de scholen terecht waar blijkt dat ze amper de taal kennen en amper opgevoed werden door de ouders en dat zou de onderwijskwaliteit niet omlaag halen. op welke planeet leeft die Boeve ?

  6. Door zulk onbenul gaat België, het onderwijs enz… naar de knoppen. Diversiteit is de ondergang van dit land, we worden overspoeld door gespuis die zeker niet wil integreren maar domineren, moslims zijn van nature agressief, zelf ooit gezegd door een Algerijn, wat verwacht je dan, dat ze braaf zullen luisteren??
    De omvolking moet stoppen, want europa is zo goed als naar de knoppen.

  7. Ik heb vrienden die leraar waren maar dat opgegeven hebben omdat ze te veel ellende hadden met kinderen van migranten die geen enkel respect tonen voor leraren of volwassenen, gewoon omdat zoiets niet is meegegeven in hun opvoeding thuis! Één van hen is in de koelcellen van een grootwarenhuis gaan werken bij -18* en is zelfs daar nog gelukkiger dan voor de klas! Dus mr. Boeve, diversiteit is mede de oorzaak van het EN het lerarentekort EN de spectaculaire daling van ons onderwijsniveau! Iets wat elke burger met 2 hersencellen al weet! Dus als u, als topman van het katholiek onderwijs, dat niet doorhebt bent u ofwel zo dom als een deurbel, ofwel WIL u het niet zien om politieke redenen! Ik weet niet wat erger is!

  8. En de slachtoffers van die geweldige of moet eerder zeggen van die gewelddadige diversiteitzien we dagelijksop onze scholen. Racistisch geweld tegen blanke autochtone leerlingen.

Plaats een reactie

Delen