PAL CAST. Joris De Kerpel: “De Vlaamseleeuwenvlag is dankzij ons een integraal onderdeel van de koers geworden”

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Uw Mening: Veel Vlaamseleeuwenvlaggen op 11 juli

PAL

11 juli viert Vlaanderen het feest van de Vlaamse Gemeenschap. Het is een feestdag voor álle Vlamingen, maar voor flaminganten is het de dag waarop ze hun eisen voor meer Vlaams zelfbestuur nog eens in de verf kunnen zetten. Veel mensen doen dat door de Vlaamse Leeuw uit te hangen.

De Vlaamse Leeuw bestaat in verschillende vormen. Er is de vlag van de Vlaamse Gemeenschap, met rode klauwen, en de vlag van de Vlaamse Beweging, met zwarte klauwen. Heel wat Vlamingen besloten op 11 juli opnieuw om hun vlag uit te hangen.

Uit onze bevraging blijkt dat 73 procent van de PAL NWS-lezers de vlag heeft doen wapperen op de Vlaamse feestdag.

Lees ook:

https://palnws.be/2022/09/vlaamse-leeuwenvlaggen-per-vergissing-verwijderd-op-gents-studentenwelkom-beslissing-van-onbevoegde-vrijwilliger/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




1 gedachte over “Uw Mening: Veel Vlaamseleeuwenvlaggen op 11 juli”

  1. Vlaanderen vlagt. Sympathiek. Ondertussen staat het Vlaams Belang geïsoleerd met de eis voor onafhankelijkheid. Jan Jambon, houdt het bij een containerbegrip “structurele staatshervoming” om zijn Waalse (PS) en liberale voogden (OVLD, LDD) niet te schofferen. Alle respect voor de VB-leeuwen en minachting voor Belgo-Vlaamse natte dweilen.

Plaats een reactie

Delen