Bouchez (MR) wil druggebruikers strenger bestraffen: "Ze hebben bloed aan hun handen"

Georges-Louis Bouchez. Photo News

Binnenland politiek

Bouchez (MR) wil druggebruikers strenger bestraffen: “Ze hebben bloed aan hun handen”

Anton Schelfaut

In La Dernière Heure pleit MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez voor strengere straffen voor gebruikers van harddrugs. Hij denkt onder meer aan hogere boetes en gevangenisstraffen voor recidivisten.

Bouchez betreurt dat de media en sommige politici het gebruik van drugs bagatelliseren. “Als een verkozene zegt dat hij al een joint heeft gerookt, wordt hij als cool beschouwd. Dat is niet normaal”, oordeelt hij.

Bouchez noemt geen politici bij naam, maar een snelle zoekopdracht levert meteen enkele resultaten op. Zo kondigde huidig minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) – destijds voorman van de politieke vernieuwingsbeweging iD21 – in 1999 in een interview met Het Laatste Nieuws aan dat hij softdrugs zou roken in de Senaat. Ook N-VA-Kamerlid Theo Francken gaf recent in ‘De Tafel van Vier’ toe dat hij in zijn studententijd wel eens een joint heeft gesmoord. Gents burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) stak vorig jaar tijdens de Gentse Feesten dan weer een joint – weliswaar zonder de chemische stof om high te worden – aan in het bijzijn van kinderen.

“Gebruikers moeten begrijpen dat een lijntje coke snuiven in een discotheek niet hip is, maar crimineel”, benadrukt Bouchez. “Criminele organisaties worden ermee gefinancierd. Indirect heeft deze consument bloed aan zijn handen. Ze nemen een criminele houding aan en moeten daarvoor gestraft worden.”

(Lees verder onder de afbeelding.)

Hogere boetes en gevangenisstraffen

Concreet pleit Bouchez voor hogere boetes voor gebruikers en gevangenisstraffen voor recidivisten. De MR-voorzitter denkt aan boetes die vijf tot tien keer de prijs van de inbeslaggenomen hoeveelheid bedragen. “Als gebruikers aan die straffen willen ontsnappen, moeten ze een medisch programma volgen.”

Tot slot verzet de MR-voorzitter zich ook tegen spuitruimtes en drugtestcentra op festivals waar gebruikers de kwaliteit van hun drugs kunnen testen. “In welke wereld zou een verboden product veilig kunnen worden geconsumeerd?”, vraagt Bouchez zich hardop af. “Het is waanzin om spuitruimtes te installeren zonder het wettelijke kader te veranderen. De spuitruimte in Luik is een mislukking. Ik begrijp niet waarom de burgemeester van Brussel dezelfde weg inslaat.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

5 gedachten over “Bouchez (MR) wil druggebruikers strenger bestraffen: “Ze hebben bloed aan hun handen””

  1. Af en toe moet je die man wel het gelijk geven dat hij verdient. En zeker omdat hij duidelijk aan de poten zaagt van Vivaldi 1 en er hopelijk in slaagt op die manier een Vivaldi 2 bij voorbaat de nek om te draaien. Blijkbaar is dat daar in dat hele hellhole de enige met (spijtig genoeg slechts af en toe) nog een beetje gezond boerenverstand.

  2. “Als gebruikers aan die straffen willen ontsnappen, moeten ze een medisch programma volgen.” Dus de belastingbetaler zal het wel weer betalen. De sale Flamand neemt hier akte van, meneer den bernhouwer.

  3. Ah, alle Pal-lezers trappen er met hun 2 voeten in. De maatschappij is moreel en recreatief gebruik van roesmiddelen is immoreel. We moeten ze afschaffen, de gebruikers overladen met schaamte zodat het voortbestaan van ons Vlaanderen verzekerd is. Drink een pintje, doe normaal, wacht tot 30 met kinderen krijgen en wanneer je jezelf slecht voelt, ga naar de dokter.
    Laat ons inderdaad harddrugs afschaffen. Rilatine is harddrugs die aan kinderen wordt toegediend. De anti-conceptiepil is harddrugs die vrouwen nemen en hun stemgedrag naar links trekt, ze kiezen er zelfs zwakkere partners door omdat ze nooit ovuleren. Bier bevat hop en hop is een oestrogeenbooster die gecombineerd is met suiker en alcohol, de ideale formule om mannen te verwijven omdat je eerst de alcohol verbrandt, de suiker in vet omzet en de oestrogeen het vet in je buik opslaat. 1/4 vrouwen van middelbare leeftijd is verslaafd aan benzodiazepines en andere spierontspanners, en product zo verslavend dat het lichamelijke ontwenningsverschijnselen veroorzaakt en dodelijk kan zijn indien men te snel ontwent. Anti-depressiva zijn ook harddrugs en geeneen bevatten ze de precursor van serotonine, 5HTP of Tryptofaan, de natuurlijke stoffen die mensen nodig hebben voor geluk. Opiate pijnstillers en synthetische opium zoals Fentany die Vlaanderen uitgevonden heeft, zijn zo potent dat aanraking via huid dodelijk kan zijn. Al deze harddrugs zijn de hoofdfactoren vd neerwaartse spiraal vd maatschappij. Ze worden dagelijks geconsumeerd, op grote schaal en met verwacht de gebruikers ervan functioneel te zijn. Zien jullie niet dat die man liegt en dat jullie er allemaal ingetrapt zijn? Ik hoop dat er VB-politici zijn die plannen hebben voor Vlaanderen en haar Vlaamse kinderen want nu is de Vlaamse overheid het gevaarlijkste drugskartel wat er is en wat Bouchez doet is de lokale competitie uitschakelen door jullie allemaal voor zijn kar te spannen tot iedereen een NPC is die het drugskartel politieke macht geeft. Ik wil winnen in 2024 en dat doe je door de waarheid te spreken en te tonen dat je betere inzichten in linkse politiek te tonen, zodat links defensief moet in een debat en haar kiezerbase afbrokkelt ipv naast N-VA te zitten en rechts op te delen door de Bouchez quiz te nemen. Ik hoorde TVG ooit zeggen om politiek te voeren over de links-rechtse hokjespolitiek. Toon Vlaanderen dat je van haar houdt en laat de mensen in iets geloven dat de overheid overtreft of de overheid zal geloven dat ze zelf God is……waar of niet? Mensen denken soms dat het Christendom aan hen opgedrongen werd, en ze halen de vele werelddelen aan waar het de norm werd. In werkelijkheid hebben ze overal alle normen geprobeerd en bleek Christendom de enige religie die Brugge ,Antwerpen en Amsterdam het handelscentrum van de wereld maakte. Mensen geloofden in Christus omdat Christenen en hun objectieve waarheid en empathie ieders hart veroverde. Stof tot nadenken.

  4. Wie moet die strengere straffen dan wel uitvoeren: een minister van justitie die zelf softdrugs genruikt? Gevangenisstraffen worden sowieso in de praktijk vervangen door enkelband of fake werkstraffen.
    Waarom niet beginnen met drugtesten uit te breiden naar de universiteiten (zie psychopatische Reuzegommers bij de KUL), regeringsleden en kabinetten, parlement, Vast Comite P, politie en de parketten? Het lijkt mij nuttig om de problematiek van drugs dieper te onderzoeken en in kaart te brengen. Maar hoe geloofwaardig klinken politici die zedendelicten (verkrachtingen) en partnergeweld niet ernstig nemen? Geen safehouse voor partners die doodsbedreigingen ontvangen (sic). Safehouse exclusief voor Vivaldi toppolitici. Borrelnootjes voor het plebs. Regeringen met socialisten en liberalen zijn de laatste 50 jaar verantwoordelijk voor de totale normenvervagingen in onze verloederde samenleving waarin de zwakkeren aan hun lot worden overlaten. En de utopische N-VA ‘canon zweert het tij te zullen keren samen met rechtse krachten bij CD&V en OVLD, is gewoon bedrog. Bedrog, omdat bij voornoemde partijen de pseudo rechtse facties in werkelijkheid bestaan uit reactionaire tricolore politici. Nu al swingen de prijzen uit de pan in de woonzorgcentra voor haar bewoners. Zullen die mensen binnenkort verkast worden als daklozen omdat zij hun verblijf niet langer kunnen betalen. Shame on you Vlaams rechtse regering!

Plaats een reactie

Delen