Postkantoor Laken Frans-Duitse berichtgeving (Foto Hildegard Laporte)

Uncategorized

Brussels postkantoor tweetalig Duits en Frans

Wannes Neukermans

Brussel is officieel tweetalig: overheidsinstellingen en overheidsbedrijven zijn verplicht om in de twee officiële talen te communiceren. Die taalwetgeving wordt in de praktijk weliswaar vaak niet gevolgd. Bij het postkantoor in Laken dacht men de taalwetgeving gevolgd te hebben: de gewijzigde openingsuren werden in twee talen opgehangen. Alleen ‘vergisten’ de postmedewerkers zich en kleefden ze een Franstalig en Duitstalig papier aan de ruit. Van een Nederlandstalige versie is er geen spoor.

“Chers clients, votre Bureau de Poste sera exceptionnellement fermé aux dates suivantes…” “Werte Kunden, Ihr Postamt ist an folgenden Tagen ausnahmsweise geschlossen.” Brusselaars kunnen in het Frans en in het Duits lezen dat hun kantoor in de zomermaanden andere openingsuren dan gewoonlijk heeft. Een Nederlandstalige versie zijn de Bpost-medewerkers ‘vergeten’ op te hangen.

Omwille van de feestdag Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart konden we de verantwoordelijken van het postkantoor in Laken nog niet bereiken voor een reactie.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

6 gedachten over “Brussels postkantoor tweetalig Duits en Frans”

  1. Ik werk dus aan mijn laatste project. Een ontwerp van dagvaarding tegen de Belgische Staat om hem te laten veroordelen om de bestuurstaalwet in Brussel ZELF te doen naleven. Ik heb reeds volksvertegenwoordiger Sander Loones en zijn parlementaire medewerken daarvan op de hoogte gebracht en met hem dus de N-VA. Ik wacht nog op een antwoord.

  2. In 1970 aanvaarden de CVP, de pseudo VL socialisten en dito liberalen om de taalwetovertredingen in Brussel niet te sanctioneren. In 2014 verklaarden Bart Dewever en N-VA zich akkoord om taalwetlovertredingen in Brussel te gedogen. Taalwetproblematiek in Bruxelles is geen prioriteit < dixit de toenmalige minister van Binnelandse Zaken, Jan Jambon (N-VA) in 2014. Enkele jaren geleden stemde N-VA tegen de splising van BHV (sic). Kortom de N-VA een zooitje notoire volksverraders en tricolore Marrakech collaborateurs. Schril contrast met de krachtdadigheid van de Franstalige Belgische elite waarmede deze de belangen en privilegies van haar gemeenschap succesvol behartigen. Uiteraard waardeer ik uw lovenswaardige inzet voor de Vlaamse gemeenschap en wens ik u alle succes.

Plaats een reactie

Delen