Vlaams Belang neemt deel aan protestmars in Zelzate: "Veiligheid en orde herstellen"

Enkele Vlaams Belang-mandatarissen op de protestmars in Zelzate. Foto: VB

Binnenland politiek

Vlaams Belang neemt deel aan protestmars in Zelzate: “Veiligheid en orde herstellen”

Anton Schelfaut

Onder de slogan ‘Zelzate weer veilig’ heeft Vlaams Belang dinsdagavond deelgenomen aan een protestmars in de Oost-Vlaamse gemeente. Verschillende filmpjes van allochtoon geweld ten aanzien van blanke jongens en meisjes die vorige week de wereld rondgingen, vormden de aanleiding van de actie.

In een van de filmpjes – dat zelfs werd opgepikt door Tesla-baas Elon Musk en de Amerikaanse televisiezender Fox News – is te zien hoe hoe een huilende blanke jongen wordt mishandeld door een bende allochtone jongeren. Hij wordt zelfs gedwongen om op zijn knieën hun voeten te kussen.

Vlaams Belang-Kamerfractieleider Barbara Pas verwijt het linkse gemeentebestuur van Zelzate, bestaande uit Vooruit en PVDA, dat het de de gebeurtenissen vooral probeert te verbergen en te verdoezelen. “Zoals we dat telkens opnieuw ook elders merken na jongerenterreur, verklaren de beleidsmakers ‘geschrokken’ te zijn, en gaan ze na een gratuite verklaring dat een en ander ‘onaanvaardbaar’ is, zo snel mogelijk over tot de orde van de dag”, klinkt het.

Pas verwijst daarbij naar de oproep van waarnemend burgemeester Luc Van Waesberghe (Vooruit) om de filmpjes niet meer te delen en te verwijderen van de sociale media. “Zoveel realiteit kan het Zelzaatse pamperbeleid duidelijk niet verdragen. Helaas voor hen kreeg hun rode paradijs ondertussen zelfs al aandacht van Elon Musk en van de grootste Amerikaanse nieuwszender Fox News.” 

(Lees verder onder het artikel.)

“Keiharde aanpak”

Vlaams Belang-Kamerlid Ortwin Depoortere wil dat de terreur van de ‘jongeren’ stopt. “De veiligheid en de orde moeten hersteld worden. Mensen moeten opnieuw, zonder angst voor ‘jongeren’, op straat durven komen. En daarvoor is een keiharde aanpak nodig”, aldus Depoortere.

Als het van Vlaams Belang afhangt, bestaat die “keiharde aanpak” uit nultolerantie, snelrecht en zware bestraffingen. De partij wil dat elke dader zonder uitzondering wordt vervolgd en dat er geen sprake meer is van snelle vrijlatingen. Daarnaast pleit ze ervoor om jonge criminelen van 16 of 17 jaar voor een correctionele rechtbank in plaats van een jeugdrechtbank te brengen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

10 gedachten over “Vlaams Belang neemt deel aan protestmars in Zelzate: “Veiligheid en orde herstellen””

  1. Vlaams Belang-Kamerlid Ortwin Depoortere wil dat de terreur van de ‘jongeren’ stopt. “De veiligheid en de orde moeten hersteld worden. Mensen moeten opnieuw, zonder angst voor ‘jongeren’, op straat durven komen. (citaat). Geen redelijk mens zal tegenspreken. Met uitzondering van de junta van de tricolore partijvoorzitters; maar zij behoren dan ook niet tot de groep van redelijke mensen. De links liberale ideologie heeft geleid tot laxisme, chaos en diverse vormen van criminaliteit. Het pervers cordon sanitaire een blokkeringsmechanisme tegen de afwisseling van de macht. De Belgische particratie en haar bondgenoot N-VA houden de kritische burger in een houdgreep . Hier luidt het adagium:”meer bevoegdheden/macht en privilegies voor de ploutocraties en nul inspraak voor het volk/burger”. JMDD zal kleur moeten bekennen: hetzij kiezen voor democratische (revolutionaire) inspraak van de burger met dito hervormingen of partij kiezen voor het corrupt liberaal & socialistisch militaristisch Regime dat onze samenleving leidt naar de afgrond en internationale conflicten.

  2. Niemand heeft het over het aanpakken van de oorzaken van de ontsporende criminaliteit en de koppeling met deviante allochtone bendes ook al gerelateerd met drugtrafiek en business. Asiel- en verkapt immigratiebeleid zijn het paard van Troje voor de straat- en drugcriminaliteit. Nultolerantie begint in het parlement. In de praktijk bij de particratie. En aldaar is het windstil ! Ooit hebben de liberalen gepoogd een rechter te laten sanctioneren omdat hij de falende strafwetgeving (gestemd in het parlement) publiekelijk aanklaagde waardoor uitgesproken vonnissen dode letter bleven. De hedendaagse criminaliteit vertoont parallellen met de jodenvervolgingen in het Derde Rijk. We kijken er naar en ondernemen ook niets. Zelfs niet tijdens de stembusgang. Conclusie: Zij die voor Vivaldi en N-VA stemmen zijn medeplichtig aan de criminalisering van België en Vlaanderen.

  3. orde,recht,welvaart,dit is fascisme,geef mij maar fascisme ipv het woke-linkse democratisch beleid.Ik wweet voor wie te kiezen op Europees vlak,want daar worden de wetten gemaakt.Het hof van EU-justitie,RVDM,Genève moeten afgeschaft worden en aangepast aan 2023.”Wir shaffen das nicht”moet de volgende slogan zijn en worden in de EU

  4. Ongelooflijk dat socialistische partijen N-VA bedreigen om niet samen te werken met VB maar ze wel zelf in coalitie gaan met partij die openlijk meest moorddadige totalitaire ideologie ooit aanhangt. Andere partijen zouden dit dan ook moeten doen met hen.
    Van gerecht verwacht ik niets meer, zolang geen democratische legitimiteit en controle zoals oa in USA.

  5. De alcoholwetgeving in vivaldië stelt: ‘alcoholgebruik op openbare plaatsen is niet strafbaar’. In diverse gemeenten in vivaldië wordt alcoholgebruik op openbare plaatsen toch verboden, maar er wordt onmiddellijk aan toegevoegd dat de politie niet zal optreden bij overtreding. Zo duidelijk is de wet in vivaldië! Ook voor ‘jongeren’ en andere ‘kansarmen’ gelden de bestaande wetten in zake geweld, roof, en overvallen;, kortom: criminaliteit in het algemeen. Maar ook hier bevestigen de vivaldisten telkens weer dat ‘wegens kansarmheid, pamperisme, ‘woke’ waanzin, kortom electorale redenen, crimineel gedrag van ‘jongeren’ steeds gepardonneerd zal worden … Gelukkig dat vivaldi en zijn losers uit de brand zullen geholpen worden door ’t weverke uit de koekenstad om vivaldi II te scheppen! Anders kreeg Tommeke hier misschien wel een lepel in de pap … stel u voor: dan was de miserie echt niet te overzien; de macht aan de nazi’s …Correcten aller provinciën, verenig u ! (SIC)

Plaats een reactie

Delen