Eerste F-35 voor België van de band gerold | PAL X

F-35 bij de voorstelling in Texas. Belga

Binnenland politiek

Vraag van de Week: Tekent u in op de nieuwe staatsbon?

PAL

Vanaf donderdag kan iedereen intekenen op de nieuwe staatsbon. Die heeft een looptijd van één jaar en zal een nettorendement van 2,81 procent hebben. Inleggen kan vanaf 100 euro en in veelvouden van 100 euro. De staatsbon levert meer op dan de meeste spaar- en termijnrekeningen van de banken, maar experts stellen dat je hiermee de schuld van de overheid financiert. Tekent u in op de staatsbon?

Simpel gesteld werkt het als volgt: je stelt voor één jaar een bedrag vanaf 100 euro ter beschikking van de Belgische overheid en krijgt op het einde van dat jaar een rendement van 2,81 procent. Vroeger je geld terugvorderen kan, met verlies van rendement.

Bij een inleg van 1.000 euro levert een staatsbon meer op dan de meest voordelige spaarrekening. Hoe hoger het bedrag dat je inlegt, hoe groter het verschil met spaarrekeningen wordt. Critici stellen dat ons land met een enorme staatsschuld zit, maar het risico dat de Belgische overheid binnen het jaar failliet gaat, is volgens de meesten onwaarschijnlijk.

Naast spaarrekeningen of nieuwe staatsbons kunnen mensen ook andere financiële producten kopen. Aandelen, effecten, beleggingsfondsen… leveren gemiddeld vaak een hoger rendement op, maar houden ook een groter risico in.

Tekent u in? Stem hieronder en beargumenteer waarom wel/niet in de reacties.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




6 gedachten over “Vraag van de Week: Tekent u in op de nieuwe staatsbon?”

Plaats een reactie

Delen