Zeg niet "illegaal", maar "dief zonder geldige verblijfplaats in België" | PAL Tweets

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Zeg niet “illegaal”, maar “dief zonder geldige verblijfplaats in België” | PAL Tweets

PAL

Twitter is niet meer weg te denken uit het debat, maar omdat niet alles wat op Twitter verschijnt even interessant is, trachten we in deze rubriek voor u de leukste of interessantste berichten te selecteren. Soms grappig, soms scherp en soms hemeltergend, maar nooit saai.


08/08/2023 – 19:00

N-VA-Kamerlid Theo Francken roept de Leuvense politie op om mensen die verdacht worden van criminele feiten niet langer te omschrijven als “mensen zonder gekende woon- of verblijfplaats”. Die “volstrekt irrelevante informatie” kan immers zowel van toepassing zijn op iemand die illegaal in het land verblijft als op een Belg zonder gekend adres. “Is dit een soort van politiek correcte newspeak vanwege de lokale politie?”, vraagt hij zich af.

Dé relevante veiligheidsvraag is volgens Francken of de betrokkene verblijfsrecht heeft in België. “Want indien de betrokkene illegaal op het grondgebied is, zijn er veel meer mogelijkheden dan een (vaak tergend trage en slappe) bestraffing via justitie”, legt hij uit. “Dan kan er ook gewerkt worden aan een onmiddellijke verwijdering van het grondgebied via een opsluiting in een gesloten centrum voor illegalen en een terugkeer naar het thuisland.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




11 gedachten over “Zeg niet “illegaal”, maar “dief zonder geldige verblijfplaats in België” | PAL Tweets”

  1. Theo is in verkiezingsmodus! De stoere taal is daar! Leuven is na Brussel, Antwerpen, Mechelen nu ook terminaal geworden. Daar had Theo eerder iets voor kunnen doen. Had hij bij de Marrakesh farce ook al niet een en ander ‘laten aanslepen tot het te laat was?’

  2. Suske en Wiske, “de ongelooflijke Thomas”, we schrijven augustus 2001, net voor de aanslagen van 9/11: S&W zijn even in de toekomst en krijgen een boete op straat omdat ze het woord “asielzoeker” gebruiken, het correcte woord is “cultuurverspreider”. We zijn in de toekomst, straks bijna 25j verder en wat is er veranderd? Theo Francken, die ondertussen bijna 4j het roer in handen had, heeft niets maar dan ook niets verbeterd aan de situatie en sedert vivaldi en SSomers is het helemaal om zeep gegaan. Of hoe een striptekenaar het al bij het rechte eind had een kwart eeuw geleden. De politiek zal altijd en steeds de autochtone burger blijven pesten en pluimen, de allochtone burger steeds blijven beschermen, mooi praten en overladen met uitkeringen. Kom achteraf niet janken, beste politici, dat jullie het niet wisten of begrijpen waarom de Vlaamse tanker naar rechts is afgedreven, ook jullie niet NVA, klassiek geworden traditionele partij!

  3. Inderdaad ! Hoe is het toch in godsnaam mogelijk dat NVA niet wil samenwerken met Vlaams Belang omdat er “te extreme figuren” bij het Vlaams Belang zouden zitten. Dat is volgens mij een uitvlucht omwille van ???? Wellicht bang van een cordon rond NVA ?
    Zonder één Vlaams blok zullen we er nooit geraken, want andere zogenaamd Vlaamse partijen als CD&V, Vooruit of open VLD zijn in alleen maar in naam Vlaams, en zullen NOOIT streven naar meer Vlaamse onafhankelijkheid of zelfs maar meer bevoegdheden of een vorming van een federatie.

  4. Als NVA-er met kaart geeft ik Jack volkomen gelijk.Vanaf het ogenblik dat ze bruin,zwart of Roma zijn hebben ze alle rechten en als ze dan toch op hotel met zwenbad moeten duurt het maar de tijd dat ze ontluisd en proper gemaakt zijn.Nadien zijn ze gekend bij de diensten,ocmw,dop ander moois,eventueel nog kindergeld bij een of andere overgekomen wijf dat volgens Marakesh II naar hier mag komen met het vliegtuig.Jack,Theo kon daar niets aan doen,het Marakesh I pact was een ander dan dat het voorgesteld werd en de Visegradlanden hadden het na herlezing allemaal afgekeurd.De reactie van de NVA was correct en Marakesh II mocht er nooit komen,maar de meerderheid in Vlaanderen moest plooien voor de waalse minderheid gesteund door verraders zoals de cvp-vld-en de rest.In 2024 moet Vlaanderen uit het verdrag stappen.

  5. Die “beste politici” zullen niet komen janken. Die hebben, tijdens hun “eigen-postje-eerst-carrière”, hun (Moslim)schaapjes op het droge gebracht. Ik zie het anders: “Kom, achteraf niet janken, beste liefhebbers van “Brood en Spelen”.

  6. De Wever wil geen nachtelijk bezoek van “Waalse botinnekes” of slachtoffer worden van een “spijtig” ongeluk. Iedereen onderschat hoe ver het Koningshuis zal gaan om hun macht en geldhonger te vrijwaren, op de rug van het Vlaamse, fuivende klootjesvolk.

Plaats een reactie

Delen