Antwerpen: actievoerders die verkeer blokkeerden aangehouden | PAL X

Het vijftal werd bestuurlijk aangehouden. Bron: Twitter politie Antwerpen

Christendom

Voormalig minister-president van Nagorno-Karabach gearresteerd door Azerbeidzjan

Sonja Dahlmans

Zojuist heeft de echtgenote van Ruben Vardanyan op haar sociale media bekendgemaakt dat haar man is gearresteerd door de Azerbeidzjaanse autoriteiten in Artsakh (Nagorno-Karabach). Vandrayan was, net als duizenden ethnische Armenen, op de vlucht richting Armenië toen hij werd gearresteerd.

Ruben Vandrayan is een Russisch-Armeense zakenman, biljonair en filantroop. Hij was minister-president van de Republiek Artsakh, die niet erkend is door Azerbeidzjan en de internationale gemeenschap. Hij verhuisde in 2022 naar Artsakh na de tweede Nagorno-Karabachoorlog in het najaar van 2020. Vandrayan startte een Armeense sociale beweging om wat nog restte na de oorlog in Armeense handen voor de gemeenschap te behouden.

Zijn echtgenote, Veronika Vardanyan, was elk contact met haar man verloren en hoorde van de arrestatie van haar man via Azerbeidzjaanse media. Zowel vanuit de Armeense hoofdstad Jerevan als vanuit de Azerische hoofdstad Bakoe is er nog geen reactie gekomen op de arrestatie van de voormalige minister-president.

Duizenden mensen zijn sinds vorige week vanuit Nagorno-Karabach op de vlucht. Die exodus verloopt moeizaam en er zouden door Azerbeidzjaanse soldaten ook verschillende Russische vredestroepen doodgeschoten zijn.

Lees ook:

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

1 gedachte over “Voormalig minister-president van Nagorno-Karabach gearresteerd door Azerbeidzjan”

  1. Azerbeidzjan (9 miljoen inwoners, Islam: Shia & Sunni) wordt gesteund door de USA.
    Armenië (3 miljoen inwoners, Oosters-Orthodoxe Christenen) wordt gesteund door Rusland en China.
    Turkije heeft in 1915 – 1917 een genocide aangericht in Armenië waarbij meer dan een miljoen doden vielen.
    In 2018 heeft de CIA een colour revolution georganiseerd in Armenië.

Plaats een reactie

Delen