Protesten na dood van George Floyd (shutterstock)

Cultuuroorlog

George Floyd toch geen martelaar?

Wim Vanraes

Op 26 mei 2020 overleed George Floyd, een 46 jaar oude zwarte Amerikaan, tijdens zijn arrestatie. De hele wereld leek in brand te vliegen, met protestacties tegen politiegeweld, die dikwijls zelf gewelddadig werden. De agent die verantwoordelijk was voor die arrestatie, Derek Chauvin, werd schuldig bevonden aan ‘tweedegraads moord’. Niet met voorbedachten rade dus, maar ... Verder lezen


Log hieronder in om dit bericht volledig te lezen. Ben je al ingelogd, kijk dan op je account of je nog een actief abonnement hebt.

Nog geen lid van PAL of 't Pallieterke? Steun het vrije woord door je eenvoudig en snel te abonneren en krijg meteen toegang tot vele duizenden exclusieve artikelen!

Onze abonnementen

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Wim Vanraes (°1980, Sint-Niklaas) is getrouwd met een Amerikaanse en woont al bijna 20 jaar in New Jersey, VS. Van opleiding archeoloog, werkt Wim als leerkracht geschiedenis en klassieke literatuur, als professionele vertaler en als redacteur bij PAL NWS. Wim legt zich toe op nieuws uit de VS, geopolitieke ontwikkelingen, geschiedenis en religie, en heeft een kritische kijk op ‘woke’.

Delen