Iraans president Seyyed Ebrahim Raisi bij de VN op 18 september 2023 in New York (Shutterstock)

Iraans president Seyyed Ebrahim Raisi bij de VN op 18 september 2023 in New York (Shutterstock)

Uncategorized

Iran voorzitter van het sociaal forum van de VN Mensenrechtenraad | PAL X

PAL

X is niet meer weg te denken uit het debat, maar omdat niet alles wat op het platform verschijnt even interessant is, trachten we in deze rubriek voor u de leukste of interessantste berichten te selecteren. Soms grappig, soms scherp en soms hemeltergend, maar nooit saai.


01/11/2023 – 12:00

Morgen start het Sociaal Forum van de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties. Voor die gelegenheid werd de Islamitische Republiek Iran als voorzitter gekozen. Het is weinig verwonderlijk dat deze keuze naast hoongelach ook veel verontwaardiging met zich mee brengt.


Vorige PAL X:

23/10/2023 – 09:00

In Ourense, in de Spaanse regio Galicië, gingen de brandweer en de politie elkaar te lijf tijdens een protest. De brandweer in de regio is al vier maanden aan het staken: ze eisen een hoger loon en betere werkomstandigheden. Gisteren braken er opnieuw rellen uit tijdens een protest van de brandweer.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




13 gedachten over “Iran voorzitter van het sociaal forum van de VN Mensenrechtenraad | PAL X”

  1. De Mensenrechten. Niets van gemerkt in Gaza waar Israël een genocidaire oorlog voert tegen burgers, kinderen en babys, en de regio gelijk maakt met de grond, inclusief hospitalen en scholen. Ondertussen voeren nazi-Israëlische kolonisten op de Westbank racistische progroms tegen de Palestijnse bevolking. Democratische joden in Israël veroordelen de oorlogsmisdaden en het apartheidsbeleid van de extreemrechtse regering Netanyahu. Israël heeft een doel, maar geen eindplan schrijft Peter Mijlemans van Het Nieuwsblad (31.10.23). Hij vergist zich. Het eindplan van Netanyahu kan men lezen in “Mein Kampf”. Hitler schreef dat Duitsland moest gezuiverd worden van de joden. Netanyahu’s oorlogsmisdaden beogen Gaza onleefbaar te maken voor de Arabieren en hen volens nopens met bommen, tanks en raketten te verjagen uit hun land. Quid Hamas? De terreuracie van Hamas was een godsgeschenkt en excuus voor Netanyahu om zijn misdadige plannen ten uitvoer te kunnen brengen. Hoeveel kinderen, vaders en moeders wil hij nog vermoorden alvorens hij verzadigd geraakt van het bloedvergieten? Ik vrees zelfs dat die pyschopaat en hoofdman van de even bloeddorstige zionisten totaal ongevoelig blijft over het lot van de joodse gijzelaars.

  2. Met Iran als voorzitter van eender welke organisatie van de VN, maakt de VN zich ronduit belachelijk en zal door niemand meer au serieux genomen worden, als dat al zo niet was. Net zoals het WHO, met het achterhouden van de uitbraak van het coronavirus in China, dat meer mensenlevens heeft gekost dan wat het WHO de afgelopen decennia heeft “gered”, zal ook de VN afgaan als een vlieger en nog enkel dienen om bananenrepublieken te “sponseren” met vooral westers geld.

  3. Wat een vooringenomen, dogmatische zever ! U bewijst hier, voor de tweede keer dat u er niets, maar dan ook absoluut niets, van kent. Als de Joden niet doen, wat ze doen, worden ze afgemaakt en/ of in zee gedreven. Als de moslims de wapens neerleggen, is er vrede. Als de Israëli’s de wapens neerleggen, worden ze vermoord.

  4. Wat “Nele” nog bewijst is haar Ned.talenkennis, beter haar gebrek eraan : “godsgeschenkt”. Zien we hier een “reïncarnatie” van Liesbeth/Liespot/Homunculus/… van het D.Tyfus-Wolstraat-collectief ? Ik kan het niet genoeg herhalen : zolang PALnws dergelijke achterlijke en schreeuwerige toeters in de leesrubriek toelaat neem ik geen abonnement.

  5. Wie bedoelt u met de “Joden”? Holocaustoverlevenden hebben met een advertentie in de Amerikaanse krant The New York Times geprotesteerd tegen “het bloedbad onder de Palestijnen in Gaza”. De 327 ondertekenaars uit Europa en de Verenigde Staten zijn overlevenden en nabestaanden van slachtoffers en overlevenden van de genocide door de nazi’s. In de advertentie veroordelen ze ook de “voortdurende bezetting en kolonisatie van historisch Palestina”. “We zijn gealarmeerd door de extreme, racistische ontmenselijking in de Israëlische maatschappij”, schrijven ze over de manier waarop in Israël over de Palestijnen wordt gesproken. Luidens mijn (Nele) overtuiging vertoont het racistisch en crimineel taalgebruik van de geradicaliseerde premier, Netanyahu, notoire Palestijnenhater, vergelijkbare parallellen met de jodenhaat uit de naziperiode. Niet te verwonderen dat de Israëlische auteur Amos Oz joodse extremisten “hebreeuwse neonazi’s” noemt. In een artikel van Knack vertelt Ilana Hammerman:” Ik was als VN- waarnemer in 1996 in Gaza. De Gazastrook lijkt op een “concentratiekamp” Afgesloten door prikkeldraad, wachttorens en een blokkade vanuit de Middellandse Zee. We zijn meer dan twintig jaar verder en het is er daar alleen maar erger op geworden. Een getuigenis van Meir Shalev (een van Israëls bekendste auteurs):” In Israël is een dubieuze vaderlandsliefde in opmars, als voorstadium van een ongelooflijk en ongehoord joods neonazisme” (sic). Getuigenis van een joodse schrijver Nir Baram, (°1976):” Het grootste probleem van het Israëlisch-Palestijns conflict is het racisme in de joodse samenleving tegenover de niet-joden” (resic). Na 47 jaar arrestaties, moorden, landonteigeningen en onderdrukking spreekt Netanyahu over een “morele kloof” tussen “ons en de Palestijnen” en de massa gelooft hem [..]. Voormalig hoofd van de dienst Algemene Veiligheid van Israël, Ami Ayalin, kloeg al in december 2000 de apartheidspolitiek van Israël aan en ik citeer:” Est-ce que l’apartheid est acceptable? Je dis non. La question est de savoir dans quelle mesure nous sommes réellement démocratiques et jusqu’à quel point la nation devrait être juive”. Et d’ajouter:”C’est un dilemme que nous avons voulu retarder; Israël doit choisir rapidement l’environnement où il souhaite vivre car le modèle actuel, où se mêlent des caractéristiques de l’apartheid, n’est pas compatible avec les principes juifs” (ingekort).

  6. De VS is zich samen met Israël aan het isoleren in een zelf gecreëerde cocoon. Een paar dagen geleden, bij de stemming in de UN was er al een twee derde meerderheid die het geweld van zowel Israël en Hamas veroordeelde en opriep tot een staakt het vuren. De VS en een paar meelopers stemden tegen een bestand.
    Vandaag, in een nieuwe stemming over de sancties tegen Cuba, stond de VS opnieuw alleen tegenover de rest van de wereld. Zou het kunnen dat de rest van de wereld de oorlogsstokerij van de VS beu is ?

  7. Gaat gij weer de moeite nemen om uit te leggen dat het “Arabisch Legioen” in 1948 onder aanstoken van de Palestijnen zelf de oorlog tegen Israel is gestart ? Dat zij alles wat Joods was uit hun nederzettingen wilden verdrijven en uitroeien ? Dat zij die oorlog domweg verloren hebben en zelf de zaden geplant hebben van hun eigen shit en op de blaren moeten zitten ?

  8. De Wever, die bij de Antwerpse herdenking van de aanval van Hamas nog zei dat er maar “één kant was om te kiezen, die van Israël”, sloeg in het programma op Play4 een andere toon aan. De burgemeester bekritiseerde niet alleen de reactie van Israël op de terreuraanval, maar betreurde ook het leed van de burgerbevolking in de Gazastrook. “Ik ben absoluut niet tegen de Palestijnen. Ik kies tegen terreur en tegen Hamas. Israël is een democratisch en Westers land, maar de oorlog die ze nu voeren, is een dramatische vergissing”. De Wever vreest dan ook dat de oorlog “de wereld decennialang instabiel zal maken”. Bron: HLN.be.

Plaats een reactie

Delen