VIDEO. Alain Destexhe: “België een van de drie landen waar men het meest anti-Israël is”

Alain Destexhe. Eigen redactie

Uncategorized

VIDEO. Alain Destexhe: “België een van de drie landen waar men het meest anti-Israël is”

PAL

De huidige gevechtspauze in de Gazastrook is geen blijvende oplossing voor Israël, vindt Alain Destexhe (65). De voormalige MR-politicus reisde recent naar Israël. “In feite moet Israël Hamas, en misschien zelfs Hezbollah, verslaan”, vindt hij. “Zonder de vernietiging van Hamas zal Israël niet kunnen leven.”

Alain Destexhe was tot enkele jaren terug lid van MR. Nu is hij ‘Senior Fellow’ bij Gatestone Institute (New York) en hij bracht onlangs een week door in Israël. Hij vindt dat het land op legitieme manier handelt in de Gazastrook. “Hamas heeft militaire structuren die nog volledig intact zijn”, klinkt het in een gesprek met Drieu Godefridi, opiniemaker voor ‘t Pallieterke. “Zonder de vernietiging van Hamas zal Israël niet kunnen leven. Niet alleen omdat Hamas nog steeds aanwezig is, maar ook omdat Hezbollah of Iran anders niet afgeschrikt worden.”

De oud-senator hekelt ook de uitspraken van premier De Croo, die de vernietiging van Gaza “onaanvaardbaar” noemde. “In tegenstelling tot onder andere De Croo spel ik Israël de les niet: het is Israël dat het slachtoffer was van wat er op 7 oktober gebeurde.” Volgens hem is België een van de landen waar men het meest anti-Israël is. Hij wijst ook op het stijgende aantal antisemitische incidenten.

Lees ook:

https://palnws.be/2023/10/oorlog-wordt-lakmoesproef-voor-israelische-strijdkrachten/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




12 gedachten over “VIDEO. Alain Destexhe: “België een van de drie landen waar men het meest anti-Israël is””

  1. Neen, Neen, en nog eens nee Alain. De meeste Belgen zijn geen Jodenhaters, zij snappen wel wat er op het spel staat voor de staat Israel. Als er problemen zijn is het met links en met moslims, en daar zijn er veel te veel van in dit kleine land. Men ziet alleen de excessen, de zwijgende meerderheid natuurlijk niet.

  2. In onze hoedanigheid van eeuwenlang verdrukte Vlaming hebben wij ons met een huizenhoog rechtvaardigheidsgevoel opgezadeld en daarom ergeren wij ons zo intens aan wat Palestijnen dag dagellijks door de Zionisten bezetter van Palestina wordt aangedaan. De bemoeizieke Engelsen hebben met hun Balfour Declaration van 1917 Palestina te grabbel gegooid aan de Zionisten omdat het 2000 jaar geleden Joods gebied was, als was het territorium intussen nu wel bewoond door “Palestijnen”.

  3. Ben je ook zo’n rechtse extremist die de joden haat vanwege hun …Jood zijn? Of ben je slechts onwetend? Ik als Vlaming, heb duizend maal meer sympathie voor de democratie Israël dan voor eender welke Arabische dictatuur. Dat de Arabieren het slecht hebben in Gaza is aan henzelf te danken. De overgrote meerderheid daar, heeft voor de terroristen van Hamas gestemd. Datzelfde volk dat stond te juichen en te spuwen op verkrachtte vrouwen en gewonden. Voor zulke beesten heb ik NUL empathie. Of zou je misschien ook sympathie opbrengen wanneer wij hetzelfde zouden doen bij aanhangers van links omdat wij als rechtse nationalisten worden onderdrukt?

  4. Alsook bewoond door de joden!! De joden woonden er al meer dan 3000! jaar maar werden verschillende keren verdreven door… de Arabieren.
    Toen ze het mandaatgebied kregen van de Engelsen in 1947 woonden er slechts enkele honderdduizenden Arabieren. De joden kregen het slechtste gedeelte (woestijn en moerasgebied) en bouwden er desondanks, in enkele decennia tijd, een modern land van. De Arabieren die voorheen van overal uit de Arabische regio naar Palestina waren gekomen voor werk werden plots ook beschouwd als Palestijnen. De joden wilden best samenleven met de Arabieren. Die laatstgenoemden vol haat sinds eeuwenlang t.o.v. de joden, wilden en willen dit nog steeds niet. Zij begonnen meteen joden af te slachten. Wonderbaarlijk hebben de joden al verschillende malen de terroristische Arabieren kunnen afslaan en overwinnen. Als ze dit niet hadden gedaan waren ALLE joden dat afgeslacht geweest. Dus mijn sympathie gaat sowieso naar de democratie Israël.

  5. Komt dit misschien niet door het invoeren van radicale moslims in de on-staat Belgie.
    De echte Belgen en Vlamingen zijn geen Jodenhaters wel al de crapuul dat ingevoerd is en gepamperd door al de linkse partijen. En wat De Croo betreft dat is een onbekwame figuur die enkel maar denkt aan zijn postje en tracht er een te bekomen na juni 2024 als de kiezer hem zal afgestraft hebben.

  6. Als Israël vernietigd wordt door Hamas (Iran) dan moeten er zowat 10 000 000 Joden een nieuwe thuis vinden. Dan zullen de Joden aan hun tweede diaspora beginnen…. Maar het zijn ook bepaalde West-Europese staten die aan de kiem liggen van deze mogelijke tweede diaspora… Het begint al met Groot-Brittannië dat Palestina als mandaat gebied kreeg en daar eigenaardige dingen deed op staatkundig vlak. Ook zijn er nog de Fransen die ayotollah khomeini (een radicale moslim)onderdak en bescherming boden in Parijs in de jaren 7O . Dat was OOK dat Frankrijk, dat hem met veel respect in een Boeing 747 van Air France naar Teheran bracht, bij de val van de Sjah.

  7. Volledig eens met u Roger. Over de toestanden in de kampen tijdens WO2 had de publieke opinie geen kennis. Anno 2023 is de wereld getuige van een Palestijnse genocide in Gaza en flagrante oorlogsmisdaden en schending van de mensenrechten, gepleegd door het racistisch Israëlisch regime van Netanyahu (sic). Aan Oekraïne geeft het Westen wapentuigen, waarom om niet aan de Palestijnen? Hebben zij geen recht om hun land te verdedigen tegen de Zionistische moloch en agressor? De vervanging van de autochtone bevolking, in casu Palestijnen, door joden in Palestina was, eind de 19de eeuw, een idee van Europese zionisten en hun sponsor Rotschild. Hitler heeft geprobeerd dat idee te materialiseren in de Sovjet Unie: exit Russen input Duitsers. Maar dat hebben GB en de VSA , en uiteraard de S.U., niet gepikt. In Palestina, wegens oliebelangen, zagen GB en de VSA een bevolkingswissel van lokale Arabieren door Joodse kolonisten, wel een win win operatie voor het Westen en het zionisme (Rotschild en co). Overigens blijven de zionisten, alsnog, gekant tegen een tweestatenoplossing net als één staat met twee volkeren met gelijke rechten voor beide gemeenschappen. Blijkbaar kiezen Netanyahu en zijn fascistische volgelingen voor de optie “totale de uitroeiing (endlösing)” van de Palestijnen indien ze blijven vasthouden aan hun grondrechten, mensenrechten en bestaansrecht als volk, in hun geboorteland.

  8. De misdaden van een staat en zijn regering kan je niet linken aan zijn volledige bevolking dat begrijpen blijkbaar velen niet. We zeggen toch ook niet dat alle Russen slecht zijn omdat hun dictator en zijn corrupte klik Oekraïne is binnengevallen. Het is niet omdat je in een land kan gaan stemmen dat het een democratie zou zijn, in Rusland, Turkije… kan je trouwens ook gaan stemmen. Een ander voorbeeld : de Vlaming stemt rechts maar krijgt al 4 jaar tegen zijn zin een links beleid, zijn de Vlamingen dan ook verantwoordelijk voor de staatsschuld en de andere fratsen van deze regering ? Helemaal niet. Lees gewoon de geschiedenis van Israël sinds zijn ontstaan tot nu en trek zelf je conclusies over deze staat en zijn regeringen.

Plaats een reactie

Delen