Christelijke symbolen in Frankrijk beklad met islamitische graffiti: “Vandaag land van ongelovigen, morgen land van islam”

Islamitische graffiti in Frankrijk. Foto: X

Christendom

Christelijke symbolen in Frankrijk beklad met islamitische graffiti: “Vandaag land van ongelovigen, morgen land van islam”

Sonja Dahlmans

In twee dorpen in de Franse Dordogne zijn verschillende christelijke symbolen beklad met islamitische leuzen. Op een christelijk kruis werd onlangs de naam van de islamitische god, Allah, geschreven. Tijdens de kerstnacht werd in Saint-Pantaly-d’Excideuil ‘islam’ geschreven op een katholiek kruis; hierbij zou ook een bom zijn afgebeeld en de islamitische halve maan werd erbij getekend, om geen enkel misverstand te laten bestaan over de dominantie van de islam boven het christendom.

De tekst en de tekening zouden twee maanden zijn blijven staan voordat het werd opgemerkt, volgens de Franse krant Le Figaro. Nabij een kerk in de regio werd ook een bushokje beklad met de tekst “vandaag het land van de ongelovigen, morgen het land van de islam”.

Bescherming christelijk erfgoed

Volgens Alexandre Caillé, algemeen directeur van de Franse organisatie SOS Calvaires, in de jaren tachtig van de vorige eeuw opgericht omhet christelijke erfgoed te beschermen, zijn dat doelgerichte aanvallen tegen de christelijke wortels van Frankrijk. SOS Calvaires restaureerde de afgelopen jaren meer dan honderd kruisbeelden in Frankrijk en nog eens 4.000 wegkruisen werden geregistreerd.

Islamitisch vandalisme

Al langer staat Frankrijk in de top vijf van Europese landen waar de meeste antichristelijke haatmisdrijven plaatsvinden. Zo werd er in juli van het afgelopen jaar een kerk in Marseille vernield en geplunderd door vandalen die op de muren van de kerk ook nog de boodschap achterlieten dat Jezus niet goddelijk is en dat Mohammed de laatste profeet is.

De islam wijst de goddelijke natuur van Jezus af; in de Koran staat meermaals te lezen dat God geen zoon heeft. Dat wel geloven wordt door de meeste moslims als een gruwel gezien, ‘shirk’genaamd, de enige onvergeeflijke zonde volgens de islamitische leer. Shirk betekent zoiets als iemand op gelijke hoogte stellen met God, en dat wordt door de islam als blasfemie beschouwd.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

19 gedachten over “Christelijke symbolen in Frankrijk beklad met islamitische graffiti: “Vandaag land van ongelovigen, morgen land van islam””

  • Juist, cfr de eeuwenlange Europese Zelfverdediging tegen al die Mohammedaanse Invasies ; Karel Martel, Roland de Roncevaux, de Kruisvaarders, de slag van Lepanto, de oorlog der Griekse Orthodoxen tegen de Mohammedaanse Turken etc….De talrijke aanslagen, gepleegd door gehersenspoelde fanatici, geïnspireerd door de Koran. “De Waarheid heeft haar Rechten” tot spijt van elke politiek-correct geïndoctrineerde Pipo & Pipa die het benijdt.

 1. De instroom van moslims moet dringend aan banden gelegd
  worden.
  De islamistische vandalen desnoods massaal oppakken en uit
  Europa verwijderen.
  Wanneer worden we in het westen bewust van het feit dat
  de islam een reele bedrijging is voor niet alleen voor
  het kristendom maar ook voor onze vrijheid in het algemeen.

  • Oppassen Louis, na de moord op de zoveelste Serviër door een Moslim gingen ze er met de grove borstel door en ze kregen de ganse wereld op hun dak.
   Het land B stuurde zelfs onze Parra’s naartoe om de moslims te helpen.

 2. 8 maart 2023: Een moslimmigrant betrad het kerkhof van Saint-Louis in Évreux en ging over tot het afbreken en ontheiligen van de kruisbeelden die op ongeveer 30 graven waren aangebracht.
  https://www.meforum.org/65244/growing-jihad-on-churches-in-france
  https://www.paris-normandie.fr/id395205/article/2023-03-10/une-trentaine-de-tombes-degradees-au-cimetiere-saint-louis-evreux

  “Volgens een OVSE-rapport uit 2022 staat Frankrijk in de top vijf van Europese landen met de meest geregistreerde antichristelijke haatmisdrijven. De andere landen in de top vijf zijn Spanje, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Zweden.” Sonja Dahlmans.
  https://ongehoordnederland.tv/2023/07/05/laatste-nieuws/frankrijk-kampt-al-jaren-met-hoog-aantal-antichristelijke-haatmisdrijven/

  Er zijn natuurlijk “praktische” redenen waarom al deze islamitische aanvallen op Franse kerken massaal worden verdoezeld en geveinsd. Stelt u zich bijvoorbeeld eens voor hoe de tragische verbranding van de Notre Dame-kathedraal in 2019 zou kunnen worden begrepen als het algemeen bekend was dat talloze kerken in alle uithoeken van Frankrijk voortdurend zijn aangevallen en nog steeds worden aangevallen, onder meer door brandstichting, door de aanzienlijke moslimbevolking van dat land (van wie honderden er een punt van maakten om zich te verkneukelen toen de Notre Dame in vlammen opging)?
  https://www.lifesitenews.com/news/allah-akbar-as-notre-dame-burned-muslims-celebrated-on-social-media/

  • De Waarheid omtrent die objectief-correct geconstateerde feiten wordt door onze talrijke politiek-correcte desinformatie media wel doodgezwegen om vermeend maar wel imaginair “aanzetten tot haat” (sic) te vermijden. Qua negatie van zelfverdediging kan dit tellen !

  • Politiek-correct gehersenspoelden wanen dit “toeval” en kwaken hun routinematig, gedwangvoederde politiek-correcte repliek ; “ja maar ze zijn toch niet allemaal zo”. Dat zou er nog maar aan mankeren godver-de-godver !

 3. We moeten er alles aan doen om via politieke én gerechtelijke weg de islam niet langer als een religie te aanvaarden en deze te veroordelen als een haatdragende en (staats) gevaarlijke sekte die elke andere cultuur wil verwoesten. Dat is facisme van het ergste soort.

 4. De islam wijst de goddelijke natuur van Jezus af; in de Koran staat meermaals te lezen dat God geen zoon heeft (sic). De Joden ook en ze zijn niet alleen. Luidens Jozef en Maria waren zij de biologische ouders. Quid de islam? Noem mij één politieke partij in België die overweegt de islam als religie te verbieden? Zou ook niet kunnen vanwege de Rechten van de Mens en daaruit vooruitvloeiende godsdienstvrijheid in Europa en dus België.

Plaats een reactie

Delen