OPINIE. Jurgen Ceder: “Tragedie van Gaza is niet de ergste humanitaire crisis van het moment”

"Terwijl alle camera’s op Gaza zijn gericht, gaan de gevechten en schendingen van de mensenrechten in Ethiopië gewoon door." Foto: Shutterstock

Terrorisme en extremisme

OPINIE. Jurgen Ceder: “Tragedie van Gaza is niet de ergste humanitaire crisis van het moment”

Jurgen Ceder

“De humanitaire crisis in Gaza is erger dan de verschrikkingen van de Rode Khmer in Cambodja”, zei Martin Griffiths, hooggeplaatste ambtenaar van de VN. Gezien het regime van Pol Pot twee miljoen mensen heeft omgebracht, 25 procent van het Cambodjaanse volk, heeft Israël nog een eindje te gaan in Gaza, zo lijkt het. De humanitaire ... Verder lezen


Log hieronder in om dit bericht volledig te lezen. Ben je al ingelogd, kijk dan op je account of je nog een actief abonnement hebt.

Nog geen lid van PAL of 't Pallieterke? Steun het vrije woord door je eenvoudig en snel te abonneren en krijg meteen toegang tot vele duizenden exclusieve artikelen!

Onze abonnementen

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Jurist Jurgen Ceder (°1963, Aalst) nam enkele jaren geleden als eresenator afstand van de Belgische politiek om zich toe te leggen op het vaderschap. Vanuit die hoedanigheid overschouwt hij als analist de grote gewapende en culturele conflicten waar de wereld vandaag mee te kampen heeft.

Delen