Uitgelicht

Prof. Nicolas Bouteca over staatshervorming en Assita Kanko werd ‘zwarte witte supremacist’ genoemd: de nieuwe Pallieter is er!

PAL

De komst van de lente vieren we bij ’t Pallieterke met enkele uitdagende en prikkelende interviews. Nicolas Bouteca van de UGent en Assita Kanko van de N-VA tekenen daarvoor deze week present.

Of wat dacht u van het citaat “Als je België wil behouden, moet je Brussel territoriaal uitbreiden”. Een ongemeen boeiend interview met de politicoloog over België, het cordon en de nieuwe vijand van het Engels.

‘Zwarte witte supremacist’

Een opgewekte Assita Kanko (Europarlementslid) ontving ons dan weer bij haar thuis in Vilvoorde naar aanleiding van haar boek ‘Zoeken naar vrijheid’. Ze neemt geen blad en benoemt problemen en haar ambities onomwonden.

Verder in dit nummer verklaart onze immer diplomatische columnist en sinds zéér recent N-VA-lijsttrekker Drieu Godefridi waarom de EU “een extreemlinkse kanker” is en hekelt Jurgen Ceder de selectieve verontwaardiging over Gaza. Veel leesplezier!

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




1 gedachte over “Prof. Nicolas Bouteca over staatshervorming en Assita Kanko werd ‘zwarte witte supremacist’ genoemd: de nieuwe Pallieter is er!”

  1. Het huidig federaal model werd geschrven op maat van de socialisten en tot chaos. Wijzig de kieswet. Voer een kiesdrempel van 10 % in. Wanneer geen enkele partij de meerheid haalt las dan een tweede kiesronde tussen de twee grootste partijen. En last but not least laat de premier rechtstreeks verkiezen. Conclusie: minder heterogene spelers op het veld. Meer cohesie in het beleid.

Plaats een reactie

Delen