Satire

SATIRE. Melissa Depraetere: “Kom nu toch eens uit de kast, Conner!”

Redactie Satire

“Of we misschien wilden bijdragen aan zijn bekendheid?”, wou de woordvoerder weten. Dat zorgde wel voor een beetje verwarring, omdat we dachten dat hij de woordvoerder was. Maar na enige uitleg, waren we er wel voor te vinden om Tom Ongena te interviewen in het kader van de verkiezingen. De sympathieke man blijkt niemand minder te zijn dan de voorzitter van Open Vld. “Als voorzitter wil ik vooral andere mensen doen scoren, maar ze mogen toch wel weten wie ik ben.” Ook waar! Voor het gemak nodigden we ook Melissa Depraetere uit. Ook voorzitter.

Nog een kleine twee maanden en we mogen met zijn allen weer democratie spelen. Een ritueel dat zich in principe om de vijf jaar eens voordoet in ons landje. Voorzitters van politieke partijen spelen dan in principe een voorname rol. Maar voor Vooruit en Open Vld ligt dat wat moeilijker. Ze gaan het spel spelen met onbekendere voorzitters. Niet helemaal, natuurlijk. U kent ze vast als ‘die mooie blonde van Vooruit’ en ‘die goedlachse knakker die naast Alexander De Croo staat’. Een dubbelgesprek.

Mooie blonde. Knakker. Hoe vervelend is het eigenlijk om in de schaduw te staan van de echte bazen in de partij?

TOM: “Ik denk dat u zich daarin vergist. Bij Open Vld zetten de voorzitters altijd de bakens uit en wijzen ze de weg naar de toekomst van de partij. Het klopt dat ik er pas gekomen ben nadat Egbert gaan lopen is, maar sindsdien heb ik duidelijk mijn stempel gedrukt.”

Echt waar?

TOM: “Echt waar. Ik heb die speciaal op kosten van de partij laten maken. Zelf heb ik er geen euro ingestoken. Mijn naam staat erop. En mijn functie. En ik druk die iedere avond op officiële communicatie. En dan zet ik mijn handtekening eronder.”

MELISSA: “Ik ga hier niet flauw over doen. Ik vind het heel vervelend. Iedereen wil mij interviewen als voorzitter om te vragen wanneer de echte voorzitter terugkomt. En peiling na peiling vragen ze het een beetje luider. Ik vind dat heel vrouwonvriendelijk.”

Tom Ongena: “Kruip terug in uw kast, Alexander!”

TOM: “Jij zit tenminste in het parlement. Ik ben gemeenteraadslid van Sint-Katelijne-Waver. De enige reden waarom ik voorzitter werd, was omdat ik in slaap gesukkeld was tijdens het partijbureau en Alexander vroeg: ‘Iedereen die geen voorzitter wil worden om mijn geklungel recht te praten, mag nu zijn hand opsteken.’ Ik vind dat nog altijd niet eerlijk. En iedereen maar lachen. Ik had de avond ervoor nog moeten opdienen op een mosselsouper en was heel moe.”

MELISSA: “Bij mij was Conner naast me komen zitten en hij had gezegd: ‘Melissa, meisje, ik moet even met mijn bevallige kont op de blaren gaan zitten. Allemaal de schuld van die bruin mannen! Neem jij even over? Ik kom terug tegen de verkiezingen.’ En het enige wat ik mocht zeggen tijdens al die maanden, was dat wij de enige dam gaan zijn tegen het Vlaams Belang. En dat ik blij zou zijn als Conner terugkeert.”

TOM: “Gelukzak!Ik droom van zoveel verantwoordelijkheid. Jij hebt tenminste nog partijleden die willen dat Conner terugkeert. Die van mij willen Alexander opknopen aan de hoogste boom. En ik moet gewoon nazeggen wat hij zegt. Terwijl het zo’n gigantische nonsens is. Die man lult maar wat uit zijn nek! Hij wil letterlijk het tegenoverstelde doen van wat hij tot nu gedaan heeft. Dat gelooft toch geen kat.”

MELISSA: “Maar waarom moet ik eigenlijk zijn shit opkuisen? Meneer is bi? Prima, maar ik kan er niks aan doen. Meneer vindt dat Roma van de matrak moeten krijgen. Opnieuw, niet mijn schuld. Ik geloof er trouwens niks van. Dat hij die Roma in mekaar wil kloppen, wil ik nog wel geloven. Maar bi? Ik heb hem niet één keer zien kijken naar een andere vrouw. Komt nu toch gewoon eens uit de kast, man. Dit is 2024!”

TOM: “Precies, zeg. En Alexander, kruip terug in die kast van een villa die je van papa hebt gekregen. En laat de mensen gerust. Ik heb wel al gekeken hoor, Melissa. En jij bent echt een toffe madam, wat Rousseau ook mag beweren.”

MELISSA: “Merci Tom, en jij bent echt een toffe peer. Als ze je niet meer vragen op het mosselsouper van Open Vld, mag je altijd bij ons komen. Maar had u nog vragen?”

Nee hoor. Succes.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen