De horeca opent ten vroegste pas in maart, al is Pasen een realistischere datum. De horeca zou dan al bijna een half jaar dicht zijn. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.
Geen advertenties meer?
Ingelogde abonnees steunen niet alleen een van de enige kritische en onafhankelijke media, maar zien ook geen vervelende advertenties. Abonneer je snel en eenvoudig en krijg meteen toegang tot vele duizenden exclusieve artikelen!
Maak hieronder je keuze voor het gewenste abonnement:
Liever ook op papier? Bekijk alle abonnementen!
Het doorlopend abonnement wordt automatisch verlengd voor steeds één maand.
Liever ook op papier? Bekijk al onze abonnementen!
Steun het vrije woord met een online abonnement van 3 maanden via een eenmalige betaling.
Liever ook op papier? Bekijk al onze abonnementen!
Steun het vrije woord met een eenmalige betaling en je zit een jaar goed.
Log hieronder in om dit bericht volledig te lezen. Ben je al ingelogd, kijk dan op je account of je nog een actief abonnement hebt.
Met de huidige cijfers halen we de drempelwaarde voor versoepelingen ten vroegste in februari. Als we drie weken onder die drempelwaarde blijven – dagelijks 800 nieuwe besmettingen en 75 nieuwe ziekenhuisopnames – kunnen de eerste versoepelingen overwogen worden. https://e9c00a339ceaf47679b51bab3b0978ba.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-37/html/container.html
Hoe dan ook is het onwaarschijnlijk dat de horeca het eerst aan beurt komt bij de volgende versoepelingsronde. Eerder noemde Erika Vlieghe (UZ Antwerpen) Pasen als realistische datum “om iets meer te heropenen”. Gisteren waarschuwde viroloog Steven Van Gucht nog dat als een op vijf mensen extra bezoekers zou uitnodigen met de feestdagen, de versoepelingen een maand vertraging zouden oplopen.







