Bouchez ontvangt delegatie van Antwerpse horecaondernemers

Foto: Twitter. Bouchez ontvangt delegatie van Antwerpse horecaondernemers

Uncategorized

Bouchez ontvangt delegatie van Antwerpse horecaondernemers

Pieter Van Berkel

Voorzitter van de Franstalige liberalen Georges-Louis Bouchez ontving donderdag een delegatie van Antwerpse horecaondernemers. “Zoals bekend, is de MR een partner van de horeca en van de duizenden ondernemers van wie dit vaak een levenswerk is”, klinkt het.

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez ontving donderdag een delegatie van Antwerpse horecaondernemers op zijn partijhoofdkwartier. Wim Van der Borght en David Claeys overhandigden Bouchez een scheurkalender met daarin 25 voorstellen om de horeca te kunnen heropenen, “met respect voor de volksgezondheid”.

“Zoals bekend, is de MR een partner van de horeca en van de duizenden ondernemers van wie dit vaak een levenswerk is”, klinkt het in een persmededeling. De Franstalige liberalen maken zich ook sterk dat de heropening van de kappers en de geplande heropening van de contactberoepen op hun conto geschreven kunnen worden.

Heropening restaurants

Eerder kondigde Bouchez aan dat hij de heropening van restaurants tijdens het Overlegcomité van 26 februari op tafel wil leggen. “We hebben ons sterk ingezet om de kappers deze maand te heropenen”, klinkt het. “We hebben het nooit voor de restaurants gedaan omdat de andere contacten eerst moeten heropenen. We wachten twee of drie weken om te zien of er geen gevolgen zijn en dan komen we terug met de restaurants.”

Zelf mikt hij op de datum van 21 maart. “Wij overwegen de heropening in het voorjaar”, aldus Bouchez. “En de lente is 21 maart. Zij zullen waarschijnlijk eerder heropenen dan de cafés, omdat de contacten daar op een andere manier plaatsvinden.”

“De logica moet trouwens worden omgedraaid: niet telkens verantwoorden waarom we activiteiten openen, maar staven en rechtvaardigen waarom dingen gesloten blijven”, klinkt het verder bij de MR.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen