AB Inbev pleit voor heropening horeca op 1 april: "Het is nu of nooit"

Foto: Shutterstock. AB Inbev pleit voor heropening horeca op 1 april: "Het is nu of nooit"

Uncategorized

AB Inbev pleit voor heropening horeca op 1 april: “Het is nu of nooit”

Anton Schelfaut

Brouwerij AB Inbev eist dat de horeca vanaf 1 april de deuren weer mag openen. Daartoe heeft woordvoerder Pieter Anciaux zaterdag opgeroepen in VTM Nieuws. De Belgische cafés en restaurants zijn intussen al 125 dagen gesloten.

Geen advertenties meer?

Ingelogde abonnees steunen niet alleen een van de enige kritische en onafhankelijke media, maar zien ook geen vervelende advertenties. Abonneer je snel en eenvoudig en krijg meteen toegang tot vele duizenden exclusieve artikelen!

Maak hieronder je keuze voor het gewenste abonnement:

Doorlopend abonnement

Maandelijks opzegbaar

€ 9,00

per maand

Eenmalig betalen

3 maanden PAL-abonnement

€ 27,00

per kwartaal

Geen gedoe

12 maanden PAL-abonnement

€ 108,00

per jaar

Liever ook op papier? Bekijk alle abonnementen!

Het doorlopend abonnement wordt automatisch verlengd voor steeds één maand.

Liever ook op papier? Bekijk al onze abonnementen!

Steun het vrije woord met een online abonnement van 3 maanden via een eenmalige betaling.

Liever ook op papier? Bekijk al onze abonnementen!

Steun het vrije woord met een eenmalige betaling en je zit een jaar goed.

Log hieronder in om dit bericht volledig te lezen. Ben je al ingelogd, kijk dan op je account of je nog een actief abonnement hebt.

De regering moet nu beslissen over de heropening van de horeca, zodat alle zaken zich kunnen voorbereiden. “Het is genoeg. De horeca, de toeleveranciers en de brouwerijen staan onder enorme financiële druk. Het is nu of nooit, we moeten op 1 april de horeca terug opendoen, op een veilige manier”, aldus Anciaux. Volgens AB Inbev mag er ook geen onderscheid komen tussen cafés en restaurants.

De grootste bierbrouwer ter wereld verwacht dat de regering de knoop doorhakt op het volgende Overlegcomité. Dat vindt volgende week vrijdag plaats. “De brouwers en toeleveranciers moeten produceren, vervallen producten in de kelders van de horecazaken moeten worden opgehaald, nieuwe producten moeten geleverd worden en bierleidingen moeten gekuist worden.”

In normale omstandigheden zouden die voorbereidingen acht weken duren. AB Inbev zal echter extra personeel inzetten om een heropening op 1 april te faciliteren. De brouwer staat in voor de bevoorrading van zo’n 10.000 Belgische cafés.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief

Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Plaats een reactie

Delen