Marc Van Ranst. Foto Photonews.

Marc Van Ranst. Foto Photonews.

Uncategorized

Van Ranst hoopt dat Overlegcomité snel weer samenzit en denkt aan harde lockdown

/

Viroloog Marc Van Ranst hoopt dat de regering snel alsnog strengere coronamaatregelen zal nemen. Van Ranst hoopte al op verstrengingen na het Overlegcomité van afgelopen vrijdag, maar die vestrengingen zijn volgens Van Ranst hoe dan ook onafwendbaar.

Afgelopen vrijdag zag het Overlegcomité voor het laatst samen, maar mogelijk zullen ze deze week al opnieuw samenkomen. Verstrengingen staan opnieuw op de agenda. Die werden vorige week al gevraagd door de virologen, maar echte verstrengingen kwamen er toen niet. Marc Van Ranst denkt dat er nu wel verstrengingen zullen komen.

“Als we willen gaan naar een klein golfje, in plaats van een derde golf waar we nu op afstevenen, moeten we durven strenger gaan.” Hij verwijst daarbij naar onder meer Duitsland, waar strengere coronamaatregelen gelden en wel sprake is van een lockdown. “De maatregelen zullen daar ergens landen, hoe vervelend iedereen dat ook vindt. Er is niemand die dit verwelkomt, dat is heel duidelijk. Maar op een bepaald moment ga je niet anders kunnen dan moeilijke maatregelen nemen.”

Van Ranst zegt te begrijpen dat een nieuwe lockdown een moeilijke beslissing is om te nemen, maar dat die onafwendbaar is. “Een nieuwe strenge lockdown is moeilijk voor het mentaal welzijn van mensen, maar het is belangrijk te beseffen dat we brede maatregelen effectief nodig hebben, verspreid over de hele maatschappij.” De maatregelen in het onderwijs volstaan dan ook niet, aldus Van Ranst. “De stijging die we nu zien, is dusdanig groot dat je er niet zal komen door één sector uit te pikken en daar wat maatregelen te nemen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




3 gedachten over “Van Ranst hoopt dat Overlegcomité snel weer samenzit en denkt aan harde lockdown”

  1. Volledig eens met Van Ranst. Volledig vermijden van menselijke contacten gedurende twee tot drie weken vernietigt het coronavirus. Volledig vermijden van menselijke contacten is evenwel onmogelijk. Maar onvermijdelijke contacten zijn vandaag geen probleem. Zoals contacten met zorgverstrekkers die allemaal gevaccineerd zijn of contacten met gezinsleden. Nu een zware lockdown en binnen drie weken de vrijheid.

  2. Er wordt nooit gesproken over de overvolle vuile bussen en trams waar de kinderen en volwassenen opeen gepropt zitten.
    Virussen zitten daar zeker tussen .
    Veel hogere boetes voor mensen die lokdoun feestjes houden .
    En zeker die geen mondmaskers dragen of onder hunne neus opzetten .
    Laat de mensen terug met 2 gaan winkelen.
    Grenzen toe tot het Virussen weg zijn .
    Stopt met naar buiteland op vakantie te gaan .

  3. Wij respecteren uw mening.
    Wij willen ook die harde maatregelen, anders gaan de besmettingen niet dalen, integendeel.
    Pleit maar aan de politiekers hun deur!
    Doe zo verder!

    Marc

Plaats een reactie

Delen