Brusselse begroting dit jaar 1,49 miljard euro in het rood: "De paniek die sommigen soms zaaien, is onterecht"

Sven Gatz. Photo News

Uncategorized

Luc Asselman, echtgenoot Maggie De Block, neemt ontslag uit gemeenteraadscommissie na uitspraak: “Vuile zwarten”

Simon Segers

Tijdens een gesloten vergadering van de gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening (Gecoro) in Merchtem heeft plaatsvervangend lid Luc Asselman een uitschuiver begaan. Hij was vergeten dat zijn microfoon nog aanstond en zei “dat er geen vuile zwarten meer moeten bijkomen in Merchtem”. Asselman heeft ondertussen zijn ontslag aangeboden en zijn verontschuldigingen aangeboden.

Luc Asselman is vooral bekend als de echtgenoot van ex-minister Maggie De Block. Hij is ook een gewezen schepen en OCMW-voorzitter in Merchtem. Asselman zetelde nog als plaatsvervangend lid in de plaatselijke Gecoro, maar hij diende deze ochtend zijn ontslagbrief in bij de voorzitter van Open Vld Merchtem. Tijdens een gesloten, online zitting van de Gecoro op dinsdagavond werd een punt behandeld over sociale woonprojecten. Asselman was vergeten zijn microfoon uit te schakelen en hij zou toen gezegd hebben “dat er geen vuile zwarten meer moeten bijkomen in Merchtem”. Gemeenteraadslid Ludwig De Mesmaeker (Groen) verliet de zitting uit protest en schepen Lien Casier (CD&V) stond er op dat de uitspraak in het verslag werd opgenomen. Zowel Groen als PRO Merchtem vroegen het ontslag, of op zijn minst maatregelen, tegen Asselman.

“Spijt of geen spijt, gezegd is echter gezegd”

In een brief aan de voorzitten van Open Vld Merchtem erkent Asselman de uitspraak en biedt hij zijn ontslag aan. Hij verklaart dat “een incident in de late namiddag gisteren de aanleiding wasSpijt of geen spijt, gezegd is echter gezegd.” Asselman heeft zich verder ook geëxcuseerd: “Ik heb onmiddellijk na de vergadering bij de voorzitter mijn excuses aangeboden, en heb mij deze morgen ook bij de afgevaardigde van Groen, die uit protest de vergadering had verlaten, verontschuldigd.” Asselman vindt afstand nemen van zijn mandaat “de enige gepaste beslissing ten einde de verdere werkzaamheden in de Gecoro niet te bemoeilijken”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

6 gedachten over “Luc Asselman, echtgenoot Maggie De Block, neemt ontslag uit gemeenteraadscommissie na uitspraak: “Vuile zwarten””

  1. Schaf de integratie politiek af en denk eerst aan de eigen hulpbehoevende en hardwerkende inboorlingen.
    Dit alles zijn de gevolgen van stemrecht voor mensen met dubbelle nationaliteit. Voorbeelden genoeg
    kijk maar eens rond in de sociale woonwijken, onderzoek dan maar eens wat deze mensen bezitten in hun
    land van oorsprong.

Plaats een reactie

Delen