Sihame El Kaouakibi. Foto Photonews.

Sihame El Kaouakibi. Foto Photonews.

Uncategorized

Hoe subsidies van De Croo voor kansarme jongeren bij Sihame El Kaouakibi belandden

/

Opnieuw opvallende onthullingen in de zogenaamde ‘Sihamegate’. Onderzoek van VTM Nieuws legt de constructies bloot waarmee Sihame El Kaouakibi zich de voorbije jaren verrijkte. Ook huidig premier en toenmalig minister van Digitalisering Alexander De Croo wordt genoemd. Hij kende El Kaouakibi 450.000 euro subsidies toe voor kansarme jongeren, daarvan kwam een aanzienlijk deel terecht bij El Kaouakibi zelf.

De getallen van subsidies die Sihame El Kaouakibi verduisterd zou hebben vliegen ons om de oren. Eerst werd gesproken van 350.000 euro, later van 450.000 euro en nu zou het al boven het miljoen gaan. Het wordt een kluwen om al die opgezette constructies te ontrafelen, maar VTM Nieuws slaagde er al in om de werkwijze van El Kaouakibi bloot te leggen.

Een voorbeeld van hoe subsidies uiteindelijk in de zakken van Sihame El Kaouakibi zelf terechtkwamen vinden we bij een subsidie die El Kaouakibi van Alexander De Croo kreeg. Met vzw WannaGoDigital, een vertakking van WannaWork van El Kaouakibi (een project voor kansarme jongeren) kreeg El Kaouakibi in 2018 een subsidie van 450.000 euro. In ruil voor die subsidie moeten regelmatig facturen worden voorgelegd ter evaluatie, één van die evaluaties lekte nu uit.

Daaruit blijkt dat de vzw regelmatig factureert aan andere ondernemingen van Sihame El Kaouakibi:

  • ‘Let’s Go Urban’ factureert 52.090 euro voor ‘ondersteuning’,
  • ‘Point Urbain’ factureert ruim 60.000 euro voor ‘huur lokalen en inrichting’
  • ‘A Women’s View’ factureert 89.071 euro voor ‘geleverde prestaties’

“El Kaouakibi betaalde de huur aan zichzelf met subsidiegeld”

Van de 450.000 euro subsidies die ze kreeg van toenmalig minister Alexander De Croo kwam dus minstens 200.000 euro terecht bij Sihame El Kaouakibi zelf of bij haar andere (privé-)ondernemingen, en dat met behulp van handig opgezette constructies of valse facturen. “Het opvallende aan Point Urbain is dat zij op hetzelfde adres geregistreerd staan als WannaWork. Dus met andere woorden, El Kaouakibi betaalde de huur aan zichzelf met subsidiegeld.”

Het kabinet van huidig minister voor Digitalisering Mathieu Michel (MR) onderzoekt de zaak. “We hebben het dossier opgevraagd bij FOD BOSA en zullen het analyseren”, stellen ze aan HLN. “Daarnaast zullen we ook bekijken hoe we dit soort zaken kunnen vermijden in de toekomst.”

Hoeveel euro subsidies Sihame El Kaouakibi in totaal verduisterde of gebruikte om zichzelf te verrijken, wordt onderzocht. De Vlaamse overheid keerde sinds 2012 maar liefst 850.000 euro subsidies toe aan vier verschillende vzw’s van El Kaouakibi, maar ook van de federale overheid en stad Antwerpen kreeg El Kaouakibi subsidies. In totaal gaat het dus om meer dan een miljoen euro en misschien zelfs miljoenen euro’s.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




9 gedachten over “Hoe subsidies van De Croo voor kansarme jongeren bij Sihame El Kaouakibi belandden”

  1. Deze politica die in het verleden zei dat alle witte mannen racisten waren gaat er nog een paar mee sleuren in haar val.Nu de grote vissen in het vizier komen kan men haar niet snel genoeg “kalt stellen”!Wat voor een bende hypocrieten en huichelaars.Eerst haar langs de grote poort binnenhalen en nu langs de achterdeur buiten.Bart Somers stond na de moord op de homo te Beveren in het parlement te zwaaien met een tweed die Van Grieken 10jaar geleden had verstuurde.De parlementaire onschendbaarheid van Van Langenhove kon niet vlug genoeg opgeheven worden en Somers en co hadden reeds zijn proces in de media gevoerd.Onlangs kwam de beste burgemeester van de wereld op de leugenzender van de Reyerslaan nog praatjes verkopen dat zijn poulain onschuldig was tot het tegendeel was bewezen.Vandaag was het een ander liedje.Lachaert en zijn partij zijn aangeschoten wild.Het werd tijd dat deze arrogante,hovaardige blauwe bende eens ferm op hun bek gingen.Wie ik nog niet heb gehoord is het orakel van Aarschot of zit er ruis op de lijn.Ook zij is er altijd als de kippen bij om haar zegje te doen over anderen.Ik zou echt eens graag een vlieg zijn tijdens de partijvergadering.Alle machtspartijen hebben in dit land boter op het hoofd en zeker eens ze met hun vingers in de vleespotten hebben gezeten.Ze misleiden de kiezers met hun programma’s en eens deze hun stem hebben uitgebracht verloochenen ze diezelfde kiezer.Er is echter nog hoop:Mateke gaat met de beweging Vooruit ervoor zorgen dat België het beste land van de wereld wordt om in te ontwaken!Wie gelooft deze lui nog?Ondertussen maar leuteren over het dichten van de kloof tussen politiek en burger.Diezelfde hardwerkende burger mag binnenkort de miljarden ophoesten om het geld,dat nu door deuren en vensters wordt buitengesmeten terug te betalen.Je zou voor minder beginnen te braken.Na de volgende verkiezingen zal de collectieve verontwaardiging bij de politieke elite enorm zijn wanneer Vlaams Belang hoge toppen scheert.Op naar 2024 maar wat mij betreft morgen reeds!

  2. Sociaal ondernemen is blijkbaar top. Zich sociaal voordoen en het hoge woord voeren met samenlevingsgeld. Politiekers gaan nogal vlotjes om met samenlevingsgeld. Iedere werkende burger wordt stevig belast en zelfstandig ondernemen is in huidige tijden bijna misdadig imago aangepraat gekregen.
    Maar éénmaal in de sociale economie dan kan plots alles. Politiekers van alle slag strooien vlotjes rond met belastingsgeld. Verdeel en Heers, brood en spelen zijn nog steeds actueel in onze democratie.

  3. Beste man ik sta 200 % achter uw analyse, behalve de komende verkiezing die gaat helemaal geen verandering brengen. Ze nemen gewoon de macht ongeacht de uirskag vd verkiezing zoals nu ook gebeurt is en dat gaan de dictatortjes nog minstens 1 of 2 legislaturen blijven volhouden, dat is reeds afgesproken en staat in de sterren geschreven.

  4. wij,Vlamingen,hebben niet de juiste kleur,spreken niet het juiste gebrabbel,achmaalach,en werken te veel.Binnenkort moeten we allemaal naar de moskee gaan om imam-somers te aanhoren.

  5. Had hier voorheen in Cascais een social business school in het gebouw tegenover mijn venster, gelukkig zijn die verkast ondertussen naar Lissabon…. Luidruchtige seminars met een bende links klapvee…. Ze zullen wel verkast zijn omdat de andere buur van om de hoek Marcelo (Mr. President) het ook beu zal zijn geweest… Die madam zou denk ik daar bij IES als instructrice kunnen solliciteren, ze weet perfect blijkbaar hoe te leven van belastinggelden betaald door de hardwerkende brave burger…

Plaats een reactie

Delen