INTERVIEW. Ellen Samyn (VB) over het einde van Nagorno-Karabach: “Voor het Westen heeft Artsakh economisch gezien geen waarde”

Ellen Samyn. Belga

Uncategorized

Dancinguitbater die Van Ranst bedreigde is opgepakt

Niels Geerinck

Deze middag werd de dancinguitbater die via Facebook enkele aanstootgevende berichten over Marc Van Ranst verspreidde opgepakt. Dat meldt de federale gerechtelijke politie. Het onderzoek werd gestart.

De dancinguitbater had op Facebook enkele fikse uitlatingen aan het adres van Van Ranst geuit. Sommige dateren al van begin maart. Gisteren publiceerde hij echter een nieuw Facebookbericht waarin hij schreef ‘een kogel is nog te goed voor die zak.’ In zijn andere berichten wenst hij dat Van Ranst getroffen wordt door een trombose en vergelijkt hij de viroloog met een varken.

https://twitter.com/vanranstmarc/status/1381661223465418758?s=20

Spuugzat

Van Ranst publiceerde foto’s van de Facebookberichten van de man, met naam en toenaam, gisteravond op zijn Twitterprofiel. “Ik ben die voortdurende bedreigingen spuugzat. Dit keer is het een dancinguitbater uit Limburg”, aldus de viroloog.

In zijn tweet roept hij ook de politie van de zone Maasland op om actie te ondernemen tegen de man. “Sommige politici en opiniemakers moeten goed beseffen dat zij dit sfeertje faciliteren”, zo sluit hij zijn tweet af.

Het parket grijpt in

De oproep van Van Ranst viel bij de politie niet in dovemansoren. Het parket bevestigde deze middag dat Vanderhoven al is opgepakt en dat zijn uitlatingen ernstig genomen worden.

De uitbater bijt echter van zich af. Volgens hem kan het niet dat Van Ranst zomaar zijn naam online gooit voor al diens Twittervolgers. “Ik was nochtans zelf eerst onderweg naar de politie Maasland om klacht in te dienen tegen Van Ranst. Hij deelt één bericht op internet, en plots kan ik niet meer op sociale media, en mijn telefoon ontploft gewoon” , zo meent hij.

De man ontkent niet dat hij de berichten schreef maar wijst erop dat de toon van zijn uitlatingen eerder cynisch van aard is. “Ik heb nooit gezegd dat ik Van Ranst zou gaan doden. Geen haar op mijn hoofd dat daar aan denkt”, aldus Vanderhoven.

“Zet me aan één tafel met Van Ranst”

Vanderhoven zegt dat zijn berichten vooral te kaderen zijn als een reactie op de recente gebeurtenissen omtrent het restaurant in Knokke. Het zit hem naar eigen zeggen hoog dat de horeca nog steeds dicht dient te blijven en volgens de man houden de maatregelen geen steek meer. “Ik heb vooral héél veel vragen voor Van Ranst. Mijn zaak de Aplhorn is al een jaar dicht, en die maatregelen zijn er gewoon over.”, zo zegt hij.

“Zet me gerust aan dezelfde tafel met de man, en laat mij mijn vragen stellen. Hij omzeilt liever antwoorden. Nee, ik ben geen dommerik en heb een IQ van 127. Maar we mogen toch wel kritisch zijn zeker? Cynisch ben ik ook ja. Hans Teeuwen gebruikt zo vaak grove taal, maar als ik het doe staat de politie aan mijn deur.”, gaat Vanderhoven verder.

Enkele reacties die te lezen vallen op het profiel.

“Zwaar erover”

Vanderhoven wordt momenteel verhoord door de federale gerechtelijke politie in Hasselt. Het privéprofiel van de man wordt inmiddels overspoeld door denigrerende en dreigende reacties van medestanders van Van Ranst. Hijzelf werd geblokkeerd op Facebook en kan dus niet meer reageren. “Ik vind dit zwaar erover”, zo besluit hij finaal.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

20 gedachten over “Dancinguitbater die Van Ranst bedreigde is opgepakt”

  1. Ik zal de allerlaatste zijn om oppersovjet Van Ranst te verdedigen maar als je oproept tot geweld overschrijdt je wel een grens natuurlijk. Vrije meningsuiting is niet absoluut. Zelfs als het geen expliciete geweldsoproep is kan het anderen op verkeerde ideeën brengen, denk maar aan wat er in Nederland met Pim Fortuyn gebeurd is. Dat gezegd zijnde, hoop ik dat de politie alle geweldsoproepen even streng zal aanpakken, ook als het slachtoffer, ik zeg maar iets, een Vlaams Belanger is.

  2. Las dit weekend dat iemand zelf zijn gestolen wagen moest traceren omdat parket ‘geen dossier kon opstarten'(het was vrijdag)
    Het is duidelijk waar de prioriteiten liggen…

  3. Las dit weekend dat iemand zelf zijn gestolen wagen moest traceren omdat parket ‘geen dossier kon opstarten'(het was vrijdag)
    Het is duidelijk waar de prioriteiten liggen…

  4. Las dit weekend dat iemand zelf zijn gestolen wagen moest traceren omdat parket ‘geen dossier kon opstarten'(het was vrijdag)
    Het is duidelijk waar de prioriteiten liggen…

  5. Las dit weekend dat iemand zelf zijn gestolen wagen moest traceren omdat parket ‘geen dossier kon opstarten'(het was vrijdag)
    Het is duidelijk waar de prioriteiten liggen…

  6. Doodsbedreigingen horen niet thuis in een beschaafde wereld en moeten worden bestraft. Mediageile Van Ranst heeft door zijn uitdagende tweets en gedrag de doodsbedreigingen deels aan zichzelf te danken. Maar ook de media die dat heerschap steeds maar weer een forum bieden van waaruit hij op iedereen, die het met hem niet eens is, kan ‘schieten’, treffen schuld. En ook de politiek gaat niet vrijuit. De wil van Van Ranst werd wet. Als de media en de politiek zo aan je voeten liggen is het ook niet verwonderlijk dat je jezelf de primus inter pares onder de virologen, ja zelfs onder de politici, vindt. Zelden een man gezien met zo’n grote eigendunk. En niettegenstaande zijn vele tegenstrijdige verklaringen blijft hij maar verder zweven en blijft hij het sanitair beleid verder mee bepalen. Die man heeft echt nood aan een grote dosis nederigheid. En tenslotte “schoenmaker blijf bij uw leest” of beter “viroloog blijf in uw labo”.

  7. Een linkse politicus en viroloog intimideert en het gerecht in Limburg executeert. De rode politico-gerechtelijke cirkel is rond. Zielig en schrijnend als men regelmatig moet lezen in de pers dat er doden vallen omdat politie en parket geen gevolg gaven aan reële bedreigingen van de slachtoffers. Wat is dan het verschil met de huidige gerechtszaak? Juist de media status van een (politieke) viroloog. Wij moeten beseffen dat de oorlog, tegen de vrijheid van opinie, in het neofascistische Vivaldi België, een nieuwe fase ingetreden is, in de provincie Limburg. Zelfs met een N-VA gouverneur blijken er in Limburg nog altijd marxistische invloedrijke kernen op strategische beleidsdomeinen actief te zijn.

  8. Doodsbedreigingen kunnen niet , nooit . Nu maar hopen dat de gerechtelijke politie de lat voor iedereen gelijk legt en ook die voetballer van Beerschot oppakt die Tom van Grieken met de dood heeft bedreigd .

  9. Vergeet niet dat dankzij figuren als Van Ranst de discotheken al een dik jaar dicht zijn. Dat zet bijzonder kwaad bloed, zeker als een ondernemer alleen nog maar facturen ontvangt die diep in het rood staan. Aan wereldvreemde regime rechters heeft een (horeca)ondernemer ook niets. Al een jaar terroriseert Van Ranst de TV en pers zonder zinnige, wetenschappelijke bijdragen. Maar ja, de kennis van pandemieën is, helaas voor Van Ranst, nu eenmaal niets voor beginners.

  10. De dancinguitbater werd opgepakt wegens het verspreiden van aanstootgevende berichten over Marc Van Ranst. Dit is niet hetzelfde als het plegen van doodsbedreigingen. Hieruit leid ik af dat gerecht overacting pleegt en een versnelling hoger schakelt vanwege de sociale en politieke status van onze media viroloog. Iedereen heeft weleens kunnen vaststellen dat MVR zich niet onbetuigd laat op twitter om stoten uit te delen aan derden en daarbij weleens de grenzen durft opzoeken. Wat mij stoort is de controversiële vrijheidsberoving van de verdachte en de perceptie dat het Parket uit haar rol van onpartijdige partij dreigt te vallen. Het begrip “aanstootgevende berichten” biedt een ruime mogelijkheid tot interpretatie en mag geen aanleiding geven tot rechtsmisbruik en onterechte vrijheidsberoving. Want dan zou deze vrijheidsberoving gelijkgesteld moeten worden met intimidatie.

  11. Het “geval” Pim Fortuyn ligt niet alleen nog steeds uiterst gevoelig bij veel Nederlanders. Maar de moord heeft een zeer sinistere en duistere kant. De schoten die werden gelost kwamen uit een hoek die de ingehuurde (?) schutter Volkert van de Graaf vanuit zijn positie nooit kon hebben afgevuurd. Het gaat dus om een politieke regime moord waarvoor veel dictators zich niet hoeven te schamen. Maar Fortuyn groeide té groot en was niet te betrappen op uitspraken die een cordon sanitaire “rechtvaardigden. We kennen allemaal de korte gevangenisstraf uiteindelijk door Volkert uitgezeten en de privileges die hem steeds weer door de dames en heren rechters werden en worden verleend.

  12. Ik lees hier, doodsbedreigingen horen niet thuis in een beschaafde wereld, daar kan ik mij in vinden.
    Maar hoort dan massamoord wel thuis in een beschaafde wereld, hier wil ik mee zeggen: dood door eenzaamheid, dood van zelfstandigen die het niet meer zien zitten, dood door vaccinatie, dood door foute zorgen in de rusthuizen, jongeren die zelfmoord plegen uit wanhoop, en dat allemaal ten gevolge van een virus, dat een simpel verkoudheidsvirus is;
    Dit is wel wat de politiek, en virologen al een heel jaar aanrichten, en het spelletje is nog niet gespeeld.
    Ik mezelf geleerd, om bepaalde zaken vanuit verschillende hoeken te bekijken, en dan zie dat hier een smerig, en luguber spelletje gespeeld wordt.
    En denk nou niet dat Van Ranst & Co bezorgt is om uw gezondheid, want dan sla de plank finaal mis.
    Er is maar een reden, en dat is geld en macht.
    Maar helaas zie ik veel mensen, die dit nog altijd (na een jaar) niet doorhebben.

  13. het is niet omdat ge iemand zijn dood wenst dat ge hem daardoor bedreigt of oproept tot geweld? Wat dan te denken van sommige uitspraken van mvr? Die vent dat hem alles mag. zijn mening is de enige juiste mening. Duidelijk een wok geval.

  14. Luidens het parket ging het over “aanstootgevende taal” heb ik begrepen. Dus niet te verwarren met opruiende taal. En als zoals u zegt het geen expliciete geweldsoproep is dan is er ook geen misdrijf. Een onbeleefdheid op zich lijkt mij niet strafbaar, maar kan wel moreel afgekeurd worden. Het begrip op “ideeën” brengen: een subjectief rekbaar begrip dat verschilt van individu tot individu. Als dat de norm zou worden begeven we ons op glad ijs vrees ik. Voor mijn part vertrouw ik op de wijsheid van de de redactie van PalNews, om zelf uit te maken waar op haar forum de grenzen liggen.

Plaats een reactie

Delen