Sihame El Kaouakibi vergelijkt zichzelf met Bart De Pauw: “Ik kan meespreken over de negatieve impact van gecanceld worden”

Bart De Pauw / Sihame El Kaouakibi (Photonews/Instagram)

Uncategorized

Theo Francken (N-VA) scherp voor klassieke media: “Beschermende houding ten aanzien van paars-groene regering”

Anton Schelfaut

Op zijn persoonlijke website stelt N-VA-Kamerlid Theo Francken de beschermende houding van de Belgische media tegenover de paars-groene regering aan de kaak. “Ze zullen het nooit toegeven, maar heel wat journalisten vinden het hun morele plicht om de zelfverklaarde ‘goede kant van de geschiedenis’ minstens impliciet te steunen”, schrijft Francken. “Het begint op te vallen.”

Sigrid Kaag stapte donderdag op als Nederlands minister van Buitenlandse Zaken nadat de Tweede Kamer een motie van afkeuring tegen haar aannam. Kaag lag onder vuur voor de chaotische evacuatie uit Afghanistan. “In mijn opvatting moet een minister gaan als het beleid wordt afgekeurd”, zei ze.

“In België kunnen wij hier alleen maar van dromen”, hekelt Francken. “Wat er ook gebeurt, hier blijft iedereen gewoon lekker zitten. ‘Hoe minder stemmen, hoe meer te zeggen’ en ‘Iedereen bevoegd, niemand verantwoordelijk’, luidt het Belgische adagium.”

Volgens Francken verliep de Belgische evacuatie uit Afghanistan minstens even chaotisch als bij onze noorderburen. “De traagheid, nalatigheid en chaos waren minstens even erg in België als in Nederland. Bij ons echter geen rimpeling op het wateroppervlak van de klassieke media. Integendeel, hier krijgt diegene die kritiek durft formuleren het op zijn kop.”

“Ik diende intussen een twintigtal parlementaire vragen in. De waarheid zal nog bovenkomen”, maakt Francken zich sterk. “Een minister neemt geen ontslag omdat de oppositie dat eist, een minister neemt ontslag door de mep van een krant.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

5 gedachten over “Theo Francken (N-VA) scherp voor klassieke media: “Beschermende houding ten aanzien van paars-groene regering””

Plaats een reactie

Delen