Illustratief. Foto Shutterstock

Illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Twee Parijse spoorwegagenten schieten messentrekker neer

Wijnand Meeus

Twee agenten van de Franse spoorwegpolitie (Suge) hebben, in de nacht van maandag op dinsdag, een mensentrekker neergeschoten. De man riep “Allahoe akbar” terwijl hij de twee agenten bedreigde met een mes in het Parijse station Saint-Lazare.

“Een beetje voor middernacht heeft een man een mes uit zijn tas gehaald en is hij richting de agenten van Suge gerend, terwijl hij hen bedreigde en ‘Allahoe akbar’ riep”, aldus de politiebron, die de informatie van het Franse nieuwskanaal BFM TV bevestigde. “De twee agenten hebben gebruik gemaakt van hun dienstwapen om zich te verdedigen en hem te neutraliseren. De hulpdiensten hebben de zorg voor het gewonde individu op zich genomen”, verklaarde de persdienst van de Franse spoorwegmaatschappij SNCF. 

“De man is ernstig gewond”, voegde de politiebron nog toe. “De betrokkene verkeert in een levensbedreigende toestand als gevolg van de twee schoten afgevuurd door de agenten van Suge”, verduidelijkte het parket van Parijs aan het Franse persagentschap AFP. Er werd een onderzoek geopend voor poging tot doodslag op een persoon in een openbare functie, verheerlijking van terrorisme en gewapend geweld. De man zou niet voorheen gekend zijn bij de inlichtingendiensten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

2 gedachten over “Twee Parijse spoorwegagenten schieten messentrekker neer”

Plaats een reactie

Delen