Zuhal Demir (N-VA): "Ik geloof niet in een wereld waar Vlaams Belang Filip Dewinter buitenzet"

Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA). Photo News

Uncategorized

Betoging in Brussel mondt uit in rellen: 3 agenten gewond, 40 relschoppers gearresteerd

Anton Schelfaut

Onder de noemer ‘Samen voor Vrijheid’ zijn vandaag zo’n 35.000 mensen samengekomen in Brussel om te protesteren tegen de coronamaatregelen. De betoging verliep aanvankelijk vreedzaam, maar naar het einde toe werd de sfeer grimmiger en kwam het tot rellen met de politie. Daarbij raakten drie agenten en één betoger gewond, 44 relschoppers werden gearresteerd.

Ilse Van de keere, woordvoerder van de Brusselse politie, zegt in een reactie aan VRT NWS dat dat aantal nog kan oplopen. Volgens de politiewoordvoerder is er enorme schade aangericht aan openbare gebouwen en voertuigen. Zo werden zes politiewagens beschadigd en ging één politiescooter in vlammen op. Ook werden er uitstalramen ingeslagen. “Op dit moment zijn we overal nog de schade aan het opmeten”, aldus Van de keere. 

In een bericht op Twitter veroordeelt Brussels burgemeester Philippe Close (PS) de onruststokers “ten strengste”. Hij bedankt de politie en de andere publieke diensten voor hun professionalisme. Ook gaf hij het bevel om arrestaties te verrichten en om videobeelden te analyseren.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

9 gedachten over “Betoging in Brussel mondt uit in rellen: 3 agenten gewond, 40 relschoppers gearresteerd”

  1. Valt nog reuze mee. Wordt nog veel erger. Inmiddels doorziet iedereen de agenda: Reset, Big Pharma, de voortschrijdende plannen van de AG Farbenindustrie, waarvan zich overigens nog minstens twee overlevende bedrijven zich binnen het Antwerpse dokken havengebied bevinden.

  2. Altijd hetzelfde met die relschoppers mee laten opdraaien voor de schade die er is, en als zij niet kunnen betalen hun ouders ermee voor laten draaien.,met een hoop volk zijn ze vreed maar alleen hebben ze een pamper aan. Sukkelaars zijn het een andermans ruiten ingooien

  3. Was Anton Schelfaut op de betoging gisteren ? Waarschijnlijk niet. Het is het inzetten van undercover agenten met hoodies die de rellen hebben uitgelokt om te kunnen optreden tegen de betogers. Er is op geen enkel moment aanzet geweest tot rellen tot er een cordon van agenten in gevechtsuniform stonden met de nodige waterkanonnen en de media netjes achter de politie opgesteld. Het was zo in scene gezet dat het bijna niet te geloven was.

  4. De relschoppers waren waarschijnlijk zeer gemakkelijk te identificeren, na hun zoveelste confrontatie, met de politie.
    Het is echter niet verwonderlijk dat de media (en sommige politici) dit gebruiken om de hele betoging in diskrediet te brengen.

  5. Blijkbaar zijn de rellen begonnen met opstoten van flikken in burger…, ge moet van deze dictatuur hier van niks meer verschieten. Ik vertrouw die nepregering voor geen centimeter.

  6. Aan de rand van dergelijke betogingen zijn meestal relschoppers actief die erop uit zijn de politie te bashen of de initiatiefnemers van de actie in diskrediet te brengen. In beide gevallen profiteert de instantie ervan, tegen wie de betoging was gericht.

  7. Op de beelden was duidelijk te zien wat voor volk zich onder de vreedzame betogers hadden gemengd met als enkel doel, rellen te veroorzaken, branden te stichten, winkelruiten in te gooien en natuurlijk de politie aan te vallen. Maar natuurlijk zijn politici en media er als de kippen bij om de brave betogers te beschuldigen. Je zou ze bijna verdenken dat zij die relschoppers bevelen geven.

Plaats een reactie

Delen