Saul 'Canelo' Alvarez neemt het in september op tegen Gennady Golovkin

Photonews

Uncategorized

Saul ‘Canelo’ Alvarez neemt het in september op tegen Gennady Golovkin

Carl Deconinck

Saul Alvarez zal niet onmiddellijk een boksrematch uitvechten met Dmitry Bivol na zijn verrassende nederlaag eerder deze maand. In de plaats daarvan zal hij zijn super-middelgewicht titels verdedigen tegen Gennady Golovkin in september. Beide mannen stonden al eerder tegenover elkaar.

De Mexicaan Alvarez, 31, zal terugkeren naar de super-middengewicht categorie, waar hij onbetwist kampioen is, na een schokkende nederlaag van Bivol in de licht-zwaargewicht-klasse. Alvarez had de mogelijkheid om een rematch te eisen tegen de Rus Bivol, maar zal zijn overeenkomst met Kazachstan’s Golovkin nakomen. Het gevecht zal plaatsvinden op 17 september, maar er is nog geen locatie bekend gemaakt.

“Dit is het grootste gevecht in het boksen”, zei promotor Eddie Hearn. “Dit zijn twee mannen die een grote hekel aan elkaar hebben en deze ongelooflijke reeks willen beëindigen met een zinderende KO”, voegde Hearn eraan toe. “Ik geloof echt dat dit het spannendste gevecht wordt tussen deze twee grote kampioenen en het zal vuurwerk zijn vanaf de eerste bel tot de laatste man die staat.” Alvarez versloeg Golovkin in hun rematch in 2018 na een controversieel gelijkspel in 2017, die beide op middengewicht waren.

61-2

Golovkin is intussen reeds 40 jaar oud. Hij won vier opeenvolgende gevechten na zijn nederlaag tegen Alvarez. Hij veroverde zo opnieuw de IBF en WBA (super) middengewicht titels. Alvarez verloor tegen Bivol nog maar tweede kamp in zijn carrière. “Helaas hebben we verloren, maar dat betekent niet dat ik het niet opnieuw ga proberen. Het belangrijkste hier is doorzettingsvermogen en we gaan het opnieuw doen,” zei Alvarez. “Ik ben echt blij om jullie de beste gevechten te brengen en deze zal geen uitzondering zijn. Het is tijd om te eindigen waar we aan begonnen zijn en onze titels te verdedigen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

Plaats een reactie

Delen