Alexander De Croo (Photonews)

Alexander De Croo (Photonews)

Uncategorized

Avondklok blijft op middernacht, kerstvakantie niet verlengd

/

De avondklok in Vlaanderen blijft op middernacht, zo heeft het Overlegcomité beslist. In tegenstelling tot wat geopperd werd, zal de kerstvakantie niet verlengd worden. Reizigers die terugkomen uit een rode zone moeten voortaan verplicht een week in quarantaine. 

Vandaag zat het Overlegcomité opnieuw samen om de huidige coronacijfers en coronamaatregelen te evalueren. Van versoepelingen is geen sprake, verstrengingen lagen wel op tafel. Zo werd gesuggereerd dat de avondklok vervroeg zou worden naar 22u en dat de kerstvakantie verlengd zou worden.

Maar dat blijkt dus niet het geval te zijn, zo werd bevestigd aan de redactie van VTM Nieuws. De avondklok zou op middernacht blijven en de lagere en middelbare scholen zullen na de kerstvakantie gewoon weer open gaan. 

Verstrengingen komen er wel op vlak van reizen. Belgen die terugkomen uit een rode zone moeten voortaan verplicht 7 dagen in quarantaine, dat was tot op heden niet het geval. Niet-Belgen die naar ons land willen komen zullen een negatieve test moeten voorleggen, tenzij ze naar ons land reizen om te werken. 

Het Overlegcomité zal elk moment een persconferentie houden. Later meer informatie over eventuele nieuwe maatregelen. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Delen