Foto manifestatie, gezichten onherkenbaar gemaakt. Foto Twitter.

Foto manifestatie, gezichten onherkenbaar gemaakt. Foto Twitter.

Uncategorized

Corona-uitbraak in Brugs vluchtelingencentrum “De Refuge”

Ruben Notteboom

Het personeel van het Brugse Centrum voor Illegalen, ook wel bekend als “De Refuge”, kampt met een corona-uitbraak. De werknemers moeten dus in quarantaine. Meer dan de helft testte zelfs al positief. Ondertussen moeten alle aanwezige illegale migranten ergens anders ondergebracht worden. De laatste 10 vertrekken vandaag nog naar Steenokkerzeel en Merksplas.

Er waren al maatregelen genomen in De Refuge om een corona-uitbraak te voorkomen. Zo mochten nog maar 36 vluchtelingen in het centrum verblijven in plaats van 80. Er is toch één van de personeelsleden besmet geraakt, alhoewel het niet duidelijk is wie de eerste besmetting was.https://0f5679bf23461d0575d30bf5de987f87.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-37/html/container.html

Het centrum zelf bestaat al 25 jaar. Vroeger was het een vrouwengevangenis, maar nu verblijven er illegale migranten of mensen wiens asielaanvraag verworpen is. De toestand van de bewoners is onbekend. Er wordt niet gesproken over coronagevallen onder hen, enkel onder het personeel.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Delen