Uncategorized

De Croo waarschuwt voor derde golf als gezinnen met Kerst regels overtreden

/

Premier Alexander De Croo benadrukte vandaag in De Zevende Dag nogmaals het belang van Kerstmis in beperkte kring te vieren. Volgens De Croo komt er een “joekel van een derde golf” aan als één op vijf van de gezinnen meer mensen uitnodigt. 

Vanwege de coronacrisis moeten de feestdagen dit jaar binnen het eigen gezin gevierd worden. Er werden geen versoepelingen aangekondigd en dus mogen mensen maximaal één iemand van buiten het gezin uitnodigen, maar de angst dat mensen die regels niet zullen naleven bij Kerstmis, lijkt groot.

Zo werden er al verregaande maatregelen aangekondigd, zoals het gebruik van drones of tellen van pizzadozen, om te controleren of iedereen zich wel degelijk aan de coronaregels houdt. Premier Alexander De Croo benadrukte vandaag in De Zevendag opnieuw hoe belangrijk het is om de regels toch te respecteren. 

“Kijk, er zijn modellen gemaakt door de experten, die heel duidelijk zijn”, aldus De Croo. “Als een op de vijf gezinnen met Kerstmis bijvoorbeeld vier mensen bij zich thuis uitnodigt, wat een fijn aantal is in normale tijden, dan hebben we in januari een joekel van een derde besmettingsgolf. Een op de vijf is genoeg. Dus deze regels zijn wel degelijk nodig, ook al beseffen we heel goed dat ze zwaar wegen op het gemoed.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen