Rellen in Brussel tijdens betoging voor overleden Ibrahima

Foto: Twitter. Rellen in Brussel tijdens betoging voor overleden Ibrahima

Uncategorized

Rellen in Brussel tijdens betoging voor overleden Ibrahima

/

In Brussel zijn momenteel rellen aan de gang nadat betogers zich tegen de politie keerden. Zo’n 500 mensen kwamen op straat om duidelijkheid te vragen over de dood van Ibrahima B., een jongeman die stierf nadat hij werd opgepakt. De politie wordt bekogeld met stenen en vuurwerk, de oproerpolitie is massaal aanwezig. 

Enkele dagen geleden liet de 23-jarige Ibrahima B. het leven nadat hij door de Brusselse politie werd opgepakt omdat hij probeerde weg te vluchten van een politiecontrole. Er werd een onderzoek gestart naar de oorzaak van zijn overlijden en of er al dan niet een link is met zijn arrestatie, maar vandaag kwamen al enkele honderden mensen op straat tegen wat zij ‘politiegeweld’ noemen. De betoging werd ondanks de coronamaatregelen toegelaten door de stad.

‘Black Lives Matter’, ‘Justice pour Ibrahima’ en ‘Police assassin’, waren enkele slogans die te lezen en te horen waren. Daarnaast werd ook een bord omhoog gehouden met andere mensen die stierven na een interventie van de politie. De politie werd dus nadrukkelijk geviseerd, eerst figuurlijk maar daarna ook letterlijk. Al snel keerden de betogers zich immers tegen de aanwezige politie. 

Omstreeks 16 uur begonnen aanwezige betogers de politie te bekogelen met eerst stenen, maar daarna ook vuurwerk en molotov-cocktails. Het is niet duidelijk of daarbij agenten zijn gewond geraakt, maar minstens één politievoertuig raakte wel zwaar beschadigd. De oproerpolitie is inmiddels massaal aanwezig en er werd ook een waterkanon in stelling gebracht. Momenteel zijn de rellen nog aan de gang, de politie probeert de situatie onder controle te krijgen. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen