Biden bombardeert pro-Iraanse milities in Syrië

Foto: Shutterstock. Biden bombardeert pro-Iraanse milities in Syrië

Uncategorized

Biden bombardeert pro-Iraanse milities in Syrië

Pieter Van Berkel

De Amerikaanse luchtmacht heeft op bevel van president Joe Biden luchtaanvallen uitgevoerd in het oosten van Syrië.

Volgens het Pentagon waren pro-Iraanse milities het doelwit van de luchtaanval. Het zou gaan om een grensoversteekplaats die gebruikt werd door groeperingen als Kata’ib Hezbollah en Kata’ib Sayyid al-Shuhada. De aanval was een vergelding voor een raketaanval in Irak, eerder deze maand, waarbij Amerikanen gewond raakten.

Vergelding

“Op bevel van president Biden hebben Amerikaanse strijdkrachten eerder vanavond luchtaanvallen uitgevoerd op infrastructuur die wordt gebruikt door door Iran gesteunde militante groeperingen in het oosten van Syrië”, zegt Pentagon-woordvoerder John Kirby. “President Biden zal optreden om Amerikaanse toepen en hun bondgenoten te beschermen. Tegelijkertijd hebben we gehandeld op een weloverwogen manier, die gericht is op het de-escaleren van de algehele situatie in zowel Oost-Syrië als Irak.”

Bij de raketaanval van 15 februari op de luchthaven van Erbil, in Iraaks-Koerdistan, kwam één niet-Amerikaan om het leven. Een aantal Amerikanen, waaronder een militair, geraakten gewond. Enkele dagen laten vond een raketaanval op een Amerikaanse basis en de regeringswijk van Bagdad plaats.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

1 gedachte over “Biden bombardeert pro-Iraanse milities in Syrië”

Plaats een reactie

Delen