Dan toch avondklok in Nederland: Overheid krijgt (voorlopig) gelijk in beroep

Foto: Shutterstock. Dan toch avondklok in Nederland: Overheid krijgt (voorlopig) gelijk in beroep

Uncategorized

Dan toch avondklok in Nederland: Overheid krijgt (voorlopig) gelijk in beroep

/

Er geldt vandaag dan toch een avondklok in Nederland. De Nederlandse staat ging in beroep tegen het vonnis van de rechtbank vanmorgen om per direct de avondklok op te heffen en krijgt (voorlopig) gelijk. Binnen enkele dagen zal er in hoger beroep definitief beslist worden over de avondklok.

Vanmorgen oordeelde de rechtbank in Den Haag dat de avondklok in Nederland per direct opgeheven moest worden omdat het “een vergaande inbreuk op het recht op bewegingsvrijheid en de persoonlijke levenssfeer” betekent. De Nederlandse staat legde zich daar niet zomaar bij neer en ging in beroep. Er werd een spoedzitting georganiseerd omdat gevreesd werd dat er (juridische) chaos zou ontstaan over het feit er vanavond al dan niet een avondklok zou zijn, en de Nederlandse staat krijgt daarbij haar zin.

Dat bekent dat er vandaag dan toch een avondklok van kracht is in Nederland, die zoals altijd ingaat vanaf 21u. “Het hof vindt het belang van de Staat zwaarder wegen”, aldus de rechtbankjournalist van De Telegraaf. “De avondklok blijft overeind tot er in hoger beroep is beslist op vrijdag, of enkele dagen later.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen