Facebookpagina Tom Vandendriessche (Vlaams Belang) opnieuw geblokkeerd

Foto: European Parliament. Facebookpagina Tom Vandendriessche (Vlaams Belang) opnieuw geblokkeerd

Uncategorized

Facebookpagina Tom Vandendriessche (Vlaams Belang) opnieuw geblokkeerd

Pieter Van Berkel

De Facebookpagina van Europees Parlementslid Tom Vandendriessche werd deze week geblokkeerd. Ook werd zijn bereik beperkt door het sociale mediabedrijf.

Het Europees Parlementslid meldt dat zijn Facebookpagina opnieuw geblokkeerd werd en het bereik voor 99 procent van zijn volgers op Facebook beperkt werd. Ook werd zijn ad-account geblokkeerd. “Het enige wat ik kan opmaken is dat een bericht van 11 juni 2020, dat verwijderd werd door Facebook op 26 juni 2020, om de één of andere reden op 18 februari 2021 opnieuw reden geeft om mij te blokkeren”, aldus Vandendriessche. “Facebook censureert mijn berichten voor 99% van mijn 220.000 volgers. Wat mogen zij niet zien volgens Facebook? Deze techgiganten zijn een regelrechte bedreiging voor de democratie.”

Het bericht uit 2020 was een commentaar op de gebeurtenissen rond Black Lives Matter. “Na de straatnamen, de televisieseries en de standbeelden zal het aan de boeken zijn”, luidde het bericht, met daarbij een foto van de nazi-boekverbrandingen. “En uiteindelijk aan ons. Tot onze hele beschaving uitgewist is. Als het fascisme ooit terugkeert, zal het zich anti-fascisme noemen.”

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Vandendriessche zijn pagina geblokkeerd ziet door Facebook. Dit weekend kregen ook de Facebookpagina’s van de Franse politicus Johan Bardella (RN) en voormalig politica Marion Maréchal Le Pen tijdelijk beperkingen opgelegd.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen