Glasverbod en verbod op versterkte muziek in Gent

Foto: Shutterstock. Glasverbod en verbod op versterkte muziek in Gent

Binnenland politiek

Glasverbod en verbod op versterkte muziek in Gent

Pieter Van Berkel

De stad Gent vaardigt een glasverbod en een verbod op versterkte muziek uit. De stad hoopt op die manier te voorkomen dat jongeren aan het feesten slaan.

In de stad Gent geldt met onmiddellijke ingang een glasverbod op het Sint-Pietersplein, aan de Gras- en Korenlei en aan de Coupure. Het verbod geldt voor alle soorten glas, dus ook niet-alcoholische. In de hele stad wordt het afspelen van versterkte muziek op het openbaar domein verboden.

Feestjes

“Ik begrijp dat het moeilijk is, zeker voor de jongeren”, zegt burgemeester Mathias De Clerq (Open Vld) in Het Laatste Nieuws. “Buiten komen mag, maar in kleine groepen. We roepen echt op om er geen feest van te maken. Toestanden als gisteren zorgen alleen maar voor dat het allemaal nog langer zal duren, dat we nog langer moeten wachten om naar festivals te gaan of de cafés te openen.”

Met de maatregelen reageert het stadsbestuur op samenkomsten van studenten op het Sint-Pietersplein en andere plaatsen in de stad. Gisteren werd het Sint-Pietersplein afgesloten toen er zich 1.000 jongeren op het plein bevonden. Er werd muziek afgespeeld en er braken feestjes uit onder de aanwezigen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen