Langverwachte opening vaccinatiecentra valt tegen: amper 100 dosissen per centrum

Foto: Shutterstock. Langverwachte opening vaccinatiecentra valt tegen: amper 100 dosissen per centrum

Uncategorized

Langverwachte opening vaccinatiecentra valt tegen: amper 100 dosissen per centrum

/

Amper 100 dosissen krijgen de Vlaamse vaccinatiecentra in hun eerste week. Die langverwachte opening moest voor een snelle stijging van het aantal vaccinaties zorgen, maar dat zal dus niet lukken. “Maar rustig starten heeft ook zijn voordelen”, klinkt het.

Het is geen geheim dat de uitrol van de vaccinatiecampagne in ons lans allesbehalve vlekkeloos verloopt. De opstart van 94 zogenaamde vaccinatiecentra in Vlaanderen moest soelaas bieden. Daar zouden immers honderden of zelfs duizenden vaccins per dag kunnen toegediend worden, maar een week voor de opening van de centra blijkt dat ze heel wat minder vaccins zullen krijgen.

Amper 100 vaccins per week

“Om te starten krijgen we slechts 100 vaccins”, stellen enkele verantwoordelijken van de eerstelijnszones in Vlaams-Brabant aan VRT NWS. “Dat is spijtig, zeker na al dat harde werk van de voorbije weken. Wij zijn er klaar voor en waren er dan ook graag meteen ingevlogen. Maar goed, we passen ons aan. Die honderd vaccins zetten we op zo’n vier à vijf uur tijd. Daarna gaat het centrum terug dicht, tot de week erna, waar we opnieuw een honderdtal vaccins kunnen zetten.” 

Opnieuw een grote teleurstelling dus, maar toch slaagt men erin ook daarin iets positiefs te zien. “Rustig starten heeft ook zijn voordelen”, klinkt het. “Het laat ons toe om het allemaal wat uit te zoeken en zo kunnen mensen ook ervaring opdoen. Er zullen nog enkele kinderziektes zijn en met een rustige start kunnen we die wegwerken. Maar we hopen natuurlijk dat we snel veel meer vaccins krijgen.” 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen