Wordt u de valentijnsdate van Conner Rousseau?

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. Photo News

Binnenland politiek

Mathias De Clercq: “Ik heb het gehad met al die partijvoorzitters die zich populair willen maken”

Anton Schelfaut

De Gentse burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) hekelt de partijvoorzitters die zich populair willen maken door te pleiten voor versoepelingen. Dat heeft hij gezegd in een interview met De Standaard. “Het maakt de mensen zot en bemoeilijkt ons werk alleen maar”, klinkt het.

Afgelopen week wilden heel wat Gentse studenten stoom aflaten op pleinen en parken. Burgemeester Mathias De Clercq reageerde met een glasverbod en een verbod op versterkte muziek. Of dat nog proportioneel is, wil De Standaard weten. “Ik doe dat niet voor mijn plezier, maar het is nodig”, aldus De Clercq.

Volgens de burgemeester werd rondslingerend glas op sommige plaatsen een probleem. “Kinderen kunnen in de scherven trappen en als de sfeer omslaat, kan het een wapen worden. En die versterkte muziek creëerde overlast en een aanzuigeffect. Je krijgt dan snel feestjes, zeker als er drank aanwezig is. Dat is ook normaal en in andere omstandigheden uiteraard leuk. Maar daar is het nu niet het moment voor, hoezeer ik er zelf naar uitkijk.”

“Zodra ik kan, trek ik de maatregelen weer in”, belooft De Clercq. “Intussen ben ik verantwoordelijk voor het algemeen belang. Het is aan mij om mijn nek uit te steken. Deze week moest dat.”

Kotbubbel

De burgemeester zegt dat ook hij vloekt als zijn politie studenten beboet omdat ze samen op het terras van hun kot zaten. “Ik heb het Nationale Crisiscentrum al in september gevraagd om die kotbubbel te regelen. Tot vandaag heb ik geen antwoord gekregen. Ik steun de oproep van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). Zo’n kotbubbel zou voor iedereen duidelijker zijn.”

Hij benadrukt dat die bubbel een kwestie van duidelijkheid is, geen loze roep om versoepeling. “Ik heb het gehad met de versoepelbrigade van al die partijvoorzitters die zich populair willen maken. Stop daarmee! Het maakt de mensen zot en bemoeilijkt ons werk alleen maar. Ik stoor mij daar enorm aan.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

1 gedachte over “Mathias De Clercq: “Ik heb het gehad met al die partijvoorzitters die zich populair willen maken””

  1. Wel, en ik heb het gehad met zgz burgemeesters die in werkelijkheid schoothondje spelen van een een groene Moorsledenaar… / En nog veel meer met de totaal onbekwame chaotisch klungelaars die niet eens vaccinatie kunnen organiseren in een apenstaatje – UK heeft reeds meer dan de Bbevolking ingeent. Mvrgr BV

Plaats een reactie

Delen