Mensenrechtenliga dagvaardt Belgische Staat om coronamaatregelen

Foto: Shutterstock. Mensenrechtenliga dagvaardt Belgische Staat om coronamaatregelen

Uncategorized

Mensenrechtenliga dagvaardt Belgische Staat om coronamaatregelen

/

De Liga voor Mensenrechten heeft de Belgische Staat gedagvaard omdat de huidige coronamaatregelen volgens hen een schending zijn van de fundamentele mensenrechten.“Die wetten worden nu al een jaar gebruikt om de meest fundamentele rechten die we hebben te beknotten”, klinkt het. Ze eisen dat de maatregelen allemaal ingetrokken worden.

Er komt meer en meer verzet tegen de coronamaatregelen, en nu ook juridisch. De Mensenrechtenliga vindt dat de coronamaatregelen in ons land op “juridisch drijfzand” gebouwd zijn en heeft de Belgische staat in kortgeding gedagvaard. Ze wijzen op het feit dat ze dat in het verleden al meermaals hebben aangekaart, net als specialisten dat deden, maar nooit gehoor kregen. Daarom besluiten ze nu het gevecht tegen de volgens hen onwettige coronaregels op het juridische toneel uit te vechten.

Onwettelijk?

“Die wetten worden nu al een jaar gebruikt om de meest fundamentele rechten die we hebben te beknotten”, stelt voorzitter Kati Verstrepen. “Wij hebben dat al zo vaak aangekaart. Wij niet alleen overigens, ook de Orde van Vlaamse Balies en grondwetsspecialisten hebben hier al op gewezen. En er gebeurt vervolgens niets. De maat is vol. In plaats van er nog maar eens een opiniestuk over te schrijven, is er nu een kortgeding.”

Hun eisen zijn duidelijk: “Wij vragen aan de rechter het volgende: de minister van Binnenlandse Zaken moet alle bestaande maatregelen intrekken en een verbod opgelegd krijgen om nieuwe maatregelen uit te vaardigen”, stelt de Mensenrechtenliga. “De minister van Justitie moet de verbaliserende overheden opdragen om geen inbreuken meer vast te stellen op basis van de bestaande ministeriële besluiten.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




1 gedachte over “Mensenrechtenliga dagvaardt Belgische Staat om coronamaatregelen”

  1. De Liga voor Mensenrechten heeft een punt. Veel van de maatregelen zijn inderdaad schendingen van de mensenrechten. Maar het totaal van de maatregelen heeft wel een effect op de gevolgen van de pandemie. Schaf alle maatregelen af en je krijgt meer besmettingen, meer ziekenhuisopnames, meer coronadoden en een tekort aan reguliere zorg dat ook leidt tot zwaardere ziekten en meer overlijdens. Het voorstel van de Liga voor Mensenrechten staat dan ook diametraal tegenover de mensenrechten. Hoog tijd om deze leugenachtige Liga af te vallen en eventuele (zekere?) subsidies in te trekken.

Plaats een reactie

Delen