Een actiegroep van Koninklijke Horeca Nederland roept restaurant- en cafébazen op om op 2 maart, ondanks de lockdown, toch de terrassen te openen. Dat meldt persbureau ANP.
Geen advertenties meer?
Ingelogde abonnees steunen niet alleen een van de enige kritische en onafhankelijke media, maar zien ook geen vervelende advertenties. Abonneer je snel en eenvoudig en krijg meteen toegang tot vele duizenden exclusieve artikelen!
Maak hieronder je keuze voor het gewenste abonnement:
Liever ook op papier? Bekijk alle abonnementen!
Het doorlopend abonnement wordt automatisch verlengd voor steeds één maand.
Liever ook op papier? Bekijk al onze abonnementen!
Steun het vrije woord met een online abonnement van 3 maanden via een eenmalige betaling.
Liever ook op papier? Bekijk al onze abonnementen!
Steun het vrije woord met een eenmalige betaling en je zit een jaar goed.
Log hieronder in om dit bericht volledig te lezen. Ben je al ingelogd, kijk dan op je account of je nog een actief abonnement hebt.
Koninklijke Horeca Nederland telt 65 afdelingen en de organisatie riep in januari ook al op om de horecazaken te heropenen. Uiteindelijk trok de actiegroep die oproep in omdat de besmettingscijfers te hoog bleken.
Maar nu ligt de situatie anders, menen de organisatoren. Volgens hen is de grens bereikt en is een langere sluiting van de horeca niet langer houdbaar. Heel wat horeca-uitbaters in de provincie Brabant hebben al bekendgemaakt dat ze gehoor gaan geven aan de oproep en effectief hun terrassen zullen heropenen.
“Veilig en verantwoord”
“Heel veel horecamensen geven aan dat het niet langer meer kan op deze manier”, zegt initiatiefnemer Johan De Vos, voorzitter van de horeca-afdeling in Breda, aan ANP. “Er moet iets gebeuren en alle collega’s in Nederland zijn welkom om zich aan te sluiten. Want wij weten zeker dat we veilig en verantwoord onze zaken kunnen openen. Om te beginnen buiten met de terrassen. Uiteraard wel op anderhalve meter.”
In België is voorlopig geen sprake van gelijkaardige initiatieven. Belangenorganisatie Horeca Vlaanderen heeft wel een plan voorgesteld waarbij de horeca, onder strenge voorwaarden, vanaf 1 april gedeeltelijk zou kunnen heropenen.








