Politie Brussel betrapt cocaïnedealer op heterdaad: voertuig en 15.000 euro buit in beslag genome

Foto: PolBru. Politie Brussel betrapt cocaïnedealer op heterdaad: voertuig en 15.000 euro buit in beslag genome

Justitie

Politie Brussel betrapt cocaïnedealer op heterdaad: voertuig en 15.000 euro buit in beslag genomen

Kristof Luypaert

De politiezone Brussel Hoofdstad-Elsene heeft dinsdag 16 februari 2021 in de De Wandstraat in Laken een 28-jarige man, bekend bij de politie, op heterdaad betrapt bij een cocaïnedeal. Bij een huiszoeking zijn 302 cocaïnebolletjes, enkele cannabisplanten en verboden wapens in beslag genomen. De man is ter beschikking gesteld van het Brussels parket.

De verdachte is een harddrugsdealer die zijn handeltje in de Brusselse regio had opgezet. Bij zijn arrestatie was de man in het bezit van een bedrag van 4.750 euro. Ook in zijn voertuig vond een drugshond nog 18 bolletjes cocaïne, verborgen in de middenconsole. Het voertuig van de verdachte is in beslag genomen.

Tijdens een huiszoeking in de gezinswoning in het Vlaams Gewest ontdekte de drugshonden, niet minder dan 302 nieuwe bolletjes cocaïne. Deze zaten verborgen in het hoofdeinde van het bed van de verdachte.

In een kast trof de politie ook nog de som van 10.600 euro aan in grote coupures. De speurders namen ook nog vijf jonge cannabisplanten in beslag en een warmtelamp om ze te helpen groeien. Er zijn ook een wapenstok, een boksbeugel en een precisieweegschaal aangetroffen.

De oudere broer van de verdachte, die op hetzelfde adres woont en ook bij de politie bekend is, is eveneens in verband met dit dossier over drugshandel gearresteerd. De hoofdverdachte is ter beschikking gesteld van het parket van Brussel.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

Plaats een reactie

Delen