Rellen tegen coronamaatregelen in Dublin eindigen met 23 arrestaties

Foto Shutterstock: Rellen tegen coronamaatregelen in Dublin eindigen met 23 arrestaties

Uncategorized

Rellen tegen coronamaatregelen in Dublin eindigen met 23 arrestaties

Ruben Notteboom

In de Ierse hoofdstad Dublin kwam het tijdens manifestaties tegen de coronamaatregelen tot rellen. Het kwam ook tot een confrontatie tussen politie en relschoppers. 1 agent belandde in het ziekenhuis, 23 mensen werden gearresteerd. Ierland kampt momenteel met een zware derde golf. Daarom kondigde de regering aan dat de maatregelen zullen verlengd worden.

Het begon met een manifestatie van honderden mensen die eisten dat de regering de coronamaatregelen opheft. Ze wilden niet dat de maatregelen opnieuw verlengd zouden worden, maar al snel liep hun manifestatie uit de hand.

Politie beschoten met vuurpijlen, één agent in het ziekenhuis

De politie sloot het park af waar de manifestanten waren samengekomen. De manifestanten reageerden hevig en beschoten de politie met vuurpijlen. De Taoiseach, de premier van Ierland,  reageerde scherp op de manifestanten. “Ze hebben geen respect voor mensen die al grote offers hebben gebracht tijdens de pandemie. Ik veroordeel de mars die vandaag werd georganiseerd,” aldus Taoiseach Michael Martin. “Het brak de coronamaatregelen. Maatregelen die door de duidelijke meerderheid van het Ierse volk gerespecteerd worden.

Op beelden is te zien hoe agenten de massa uit elkaar proberen te houden en hoe ze van zeer dichtbij beschoten worden. De politie grijpt onmiddellijk in, waardoor er chaos uitbreekt. Al snel verspreidde het volk zich terwijl er voortdurend knallen te horen zijn van vuurpijlen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen